Професия микробиолог – д-р Александър Колевски

„Да завършиш медицина е най-лесната работа на света, най-трудната е да бъдеш лекар“, казва Александър Колевски, клиничен микробиолог в Александровска болница в София. Александър застана пред камерата на Jobtiger.tv, за да разкаже за своята професия в новата ни рубрика „Професионален пътеводител“. Знанията, които се придобиват в следването, са първични, а лекарите трябва да учат непрекъснато, за да бъдат на ниво, обяснява специалистът, за който книга от 4000 страници е нормално настолно четиво.

Д-р Колевски си спомня за лутанията и търсенията в професионалната си ориентация, преди много интересна случка да го тласне към специализация в областта на микробиологията и кариера в най-голямата болница в България.

От интервюто ще разберете още как професията определя бъдещето на медицината, как се променя мирогледът ви, като завършите медицина, защо за един лекар няма почивен ден, какво кара Александър, макар и специалист в една конвертируема професия, да остане в България, и защо според него няма начин парите да дойдат преди практиката.

В рубриката „Професионален пътеводител“ доказани професионалисти от различни сфери ще споделят защо и как са избрали своя кариерен път, какви са спецификите, проблемите и перспективите на техните професии в България днес, кои са моментите, които ги карат да се чувстват пълноценни и да обичат работата си. Очаквайте следващите ни срещи с българските експерти.

Свързани публикации