Вероника Пунчева е новият Управляващ директор на МЕТРО България

Вероника Пунчева

Вероника Пунчева

Г-жа Вероника Пунчева ще заеме позицията Управляващ директор на МЕТРО Кеш енд Кери България от 1 април 2015 г. Доктор Кристоф Шулте, който бе начело на МЕТРО България до този момент, е назначен за Директор „Стратегии“ в централата на компанията в Дюселдорф. Госпожа Пунчева в момента е Главен изпълнителен директор  на C + C Schaper – една от дъщерните компании на МЕТРО в Германия.

Г-жа Пунчева започва работа в МЕТРО Кеш енд Кери България като Старши търговец „Сухи храни“ през август 1998 г., за да продължи кариерата си като Директор  „Управление на доставките и мърчандайзинг на хранителни стоки“ в МЕТРО Кеш енд Кери Украйна през юни 2004 г. През септември 2008 г. тя е назначена за Управляващ директор на МЕТРО Кеш енд Кери Сърбия, което оглавява до заемането на настоящата си позиция в Германия през януари 2013 г. „Работата ми в Германия, Сърбия и Украйна ме научи, че няма непостижими цели за един наистина амбициозен, работещ и открит екип. Всеки от тези пазари има нещо много общо с българския, а именно очaкавaнето на нашите клиенти и доставчици да намерят в лицето на МЕТРО надежден и открит партньор, който ги разбира, цени и им осигурява дългосрочна перспектива.  Моето най-голямо желание е клиентите и служителите на МЕТРО наистина да се гордеят с това партньорство.“

Г-жа Пунчева коментира бъдещето на МЕТРО България: „След 16 години присъствие на българския пазар МЕТРО представлява доказана марка, чиято репутация е изградена от упоритите усилия на целия ни екип. Предстои ни да защитим извоюваната позиция с много иновативност, вдъхновение и амбиция.  Ще се радвам ако успея с моята работа, а и с помощта на всички в МЕТРО България, да очертаем  с нови идеи и инициативи пътя към бъдещия ни успех през следващите години, но и да запазим онези добри практики, които ни направиха еднa от най-големите компании в страната“, казва тя.

Свързани публикации