10 полезни инструмента за дигитален маркетинг, които да използвате през 2017-та!

10 полезни инструмента за дигитален маркетинг, които да използвате през 2017-та!

Борбата за вниманието на потребителите в онлайн пространството става все по-ожесточена и трудна. Ежедневно буквално сме бомбардирани от съобщения, реклами и предложения, а всъщност обръщаме внимание на твърде малка част от тях. За много от хората това освен, че не е полезно, става дори и дразнещо и усвояват начини, по които да заглушават този непрестанен маркетинг шум около тях. Което пък прави пробива до тяхното внимание още по-труден. Все пак, съществуват множество удобни и полезни програми, с които можете да проучите и достигнете правилната аудитория. Ето 10 от тях.

  1. Guestpost

Тази платформа позволява да намирате сайтове или блогове, в които се приемат гост-автори. Така, например, вашите копирайтъри биха могли да рекламират вашия бранд чрез статии на нови и различни уебстраници и така да го отворят към нови публики.

  1. Wyng

Това е маркетинг платформа, която позволява на различни брандове да подготвят и организират маркетинг кампания в интернет пространството. Софтуерът е лесен за ползване, предлага множество шаблони, върху които да стъпите и да развиете своята идея.

  1. AdWords Performance Grader

Изключително полезно, безплатно приложение, което ви помага да следите рекламите си в Google, ако нямате навика или нервите да го правите сами. AdWords Performance Grader анализира тяхното представяне и ви дава точна оценка на това как се развива кампанията ви и как бихте могли да я оптимизирате.

  1. Colibri

Много ценен инструмент, който може да следи разговорите в различни места из онлайн пространството, засягащи вашия бранд, продукт или пък дори тези на вашата конкуренция, ако желаете. Чрез colibri.io можете да събирате информация от „първа ръка“, да следите как потребителите коментират това, което предлагате и да получавате непосредствена обратна връзка постоянно.

  1. Crazy Egg

Тази платформа изчислява едни много важни данни, за които със сигурност често се чудите. А именно – кои са най-често посещаваните секции на вашия уебсайт, колко време средно прекарват потребителите в него и дори до къде точно скролват на различните страници.

  1. AgoraPulse

Ценно приложение, което ви позволява да менажирате едновременно профилите си в социалните мрежи. Можете да подготвяте постове, да ги подреждате в график, да създавате анкети, да ги промотирате и още куп неща. Нещо повече – AgoraPulse предлага и анализ на активността ви. Съвместима е с Facebok, Twitter и Instagram.

  1. Social Image Resizer Tool

Както знаем, всяка социална медия има свои собствени стандарти за оразмеряване на изображения. В Social Image Resizer Tool имате възможност да пригодите автоматично снимките си към всяка една от тях.

  1. Wistia

Както вероятно тези, които имат опит с youtube рекламата знаят, опциите за анализ от самия сайт са крайно ограничени. Wistia ви дава много по-големи възможности за проследяване на вашата реклама, събира полезни данни за потребителите, до които е достигнала и по този начин ви позволява да оптимизирате вашите видеа, за да бъдат видени те от правилната аудитория.

  1. Keyhole

Много брандове използват хаштагове, за да рекламират своите продукти в социалните мрежи по-скоро произволно, отколкото разбирайки ясно как този „език“ всъщност работи. Keyhole предлага детайлен анализ на различни хаштагове като по този начин ви предоставя нужната информация кои точно да използвате, за да достигнете до желаните от вас потребители.

  1. Bananatag

Имейл маркетинг кампаниите ви са не по-малко важни от тези в социалните мрежи. Това приложение се интегрира към вече съществуващия ви имейл софтуер и ви дава статистика за това кога и колко пъти вашето съобщение е било отворено.

Дигиталният маркетинг е поле на ожесточена и непрестанна борба. Използвайте някои от тези инструменти, за да подобрите вашите кампании и да достигнете до точната аудитория.

Свързани публикации