15 универсални бизнес истини

truthБез значение какво и как се случва във вашата кариера, има голяма вероятност то вече да се е случило на някого преди вас. Именно това е и причината да вярваме, че съществуват известни универсални бизнес истини – малки подсказки и ценна помощ за почти всекиго, без оглед на конкретната му длъжност. Нека изложим някои от тях, с положителност ще ви бъде от полза да си ги припомните.

Не е задължително да превръщате хобито си в професия, но е важно да изпитвате поне някаква страст към работата, с която си изкарвате прехраната. Ако намирате работата си за значима, ще бъдете по-удовлетворени хора и ще ходите в офиса с желание.

Ако съвсем не харесвате работата си, поне харесвайте причините, поради която я вършите. Например, да си изхранвате семейството. Това ще ви държи живи поне за известно време, докато си намерите по-добра работа.

Наблюденията сочат, че ако използвате таланта си, за да правите неща, в които ви бива, има много по-голяма вероятност да сте щастливи.

Опитът е почти единственият начин да придобиете качествено нови умения. Бъдете търпеливи, докато се учите.

Единственият начин да останете със свежи идеи и бодър дух е, като учите постоянно нови неща. Докато учите новите неща често ще правите грешки, но не се притеснявайте – с всички е така.

Започвайте с малки крачки и надграждайте с времето.

Старайте се винаги да ставате по-добри – от техническите аспекти на работата ви, до лидерските ви умения.

Един от най-трудните уроци в живота е да се научите кога да продължавате и кога да се откажете. Никой не може да ни научи на това. И ще дойде момент, когато просто ще трябва да избирате.

Малцина постигат успех съвсем сами, като изключим артистичните професии.

Искайте помощ, когато се налага. И бъдете конкретни, когато я искате. А след това бъдете благодарни и го покажете.

Хората виждат света различно. Двама души може да са били на една и съща среща, но ще си тръгнат от нея с напълно различни впечатления. Не се опитвайте да промените този факт, а го използвайте в своя полза.

Не е необходимо да харесвате някого, за да се държите любезно и мило. Правете го с всички.

Независимо какво правите и колко сте добри, винаги ще има хора, които имат/изкарват повече. А като споменахме това – винаги ще има и хора, които ще са по-зле от вас. Затова, не се оплаквайте прекалено.

Никога няма да имате всички ресурси (време, пари, хора), които ви трябват за проекта или работата ви. Важи за всички.

Креативността и иновативността са качества, които можете да придобиете, ако свикнете да правите нещата по различни начини, спрямо обичайното.

Свързани публикации