25 съвета, за да бъдете влиятелни в онлайн пространството (трета част)

w35fn4qngr

Първа част

Втора част

 

Влиятелните хора в мрежата не просто промотират брандове, те разпространяват различни послания пред широки аудитории. Ако искате да спечелите популярност в онлайн пространството, възползвайте се от съветите на John Rampton – втория най-влиятелен човек в интернет в света. След първа и втора част на списъка с негови съвети, ето и последната:

17. Свържете се с други хора с влияние

Хората са склонни да свързват нас и репутацията ни с нашето обкръжение. Да се създадете контакти с други влиятелни хора не само ще работи за доброто ви име на някого, който си струва да се следи, но и вероятно ще ви предостави нови възможности и ще изградите връзки, които в противен случай нямаше да имате.

18. Фокусирайте се върху добавянето на стойност преди печалбата

Ако сега започвате да изграждате своето онлайн присъствие, което се надявате да доведе до влияние, фокусирайте се върху създаването на голям обем отлично съдържание, преди да започнете да печелите. Не можете да сложите етикет с цена на влиянието си, а да рекламирате продукти твърде скоро може да застраши цялата ви добра работа.

19. Направете план за популяризиране на съдържанието

Помнете, че не е достатъчно просто да създавате съдържание. Направете план за разпространение на това съдържание чрез различни канали – имейл, блог, споделяне в социалните мрежи, PR.

20. Популяризирайте съдържание на други хора

Популяризирането на собственото съдържание е чудесно за постигане на целта ви, но нямате монопол върху цялото знание или новините в своята индустрия. Споделяйте съдържание, което може да е полезно на аудиторията ви, дари да не е ваше.

21. Напишете книга

Написването на книга е един от най-добрите начини да се утвърдите като експерт в своето поле. Книжното тяло понякога е за предпочитане, но електронната книга също може да свърши отлична работа, когато искате да споделите знанията си със своята аудитория.

22. Получавайте сигнали за ключови думи

Както казахме, влиятелните хора трябва първи да научават какво се случва в тяхната сфера на дейност. Създайте Google Alerts, за да получавате сигнали за интересното съдържание в мрежата. Задайте ключови думи, които са важни във вашето поле, така че да научавате новините първи.

23. Организирайте уебинари и семинари

Да предлагате безплатен достъп до събития на живо ви дава възможност да споделите знанията си в приятна за вас обстановка. Също така е страхотен начин да подредите своя имейл списък с контакти. Той ще бъде безценен, докато изграждате авторитета и влиянието си.

24. Проучвайте полето, в което работите

Споделянето на данни на други хора или организации има своята стойност, но да споделите оригинална информация и статистики е безценно. Редовно анкетирайте читателите и последователите си, за да събирате данни, до които никой друг няма достъп.

25. Дайте власт на останалите

Bill Gates: „Като гледаме напред към следващия век, виждаме, че лидерите ще бъдат онези, които дават власт на другите“. Не решавайте проблемите на останалите вместо тях, намерете начин да насърчите, образовате и вдъхновите читателите и последователите си, така че да бъдат подготвени да се справят сами.

Свързани публикации