25 съвета, за да бъдете влиятелни в онлайн пространството (втора част)

70jmtndbji

Първа част

Влиятелните хора в онлайн пространството разполагат с множество предимства и са важни за постигане на маркетинговите цели и на големи, и на малки брандове. След като публикувахме първа част от списъка със съвети на John Rampton – предприемач, който наскоро беше определен от Entrepreneur Magazine като втория най-влиятелен човек в интернет в световен план, сега ви представяме втората част.

9. Включете се в офлайн мрежи

За да се превърнете във влиятелно лице, трябва от време на време да се изключвате от интернет. Участвайте в събития, организирани от местните общности за работа в мрежа, предложете да говорите на конференции и редовно се срещайте с останалите хора с влияние в своята сфера. Бъдете щедри при споделянето на знание, бъдете щедри при отдаването на време.

10. Създавайте гост публикации в авторитетни сайтове

Един от най-добрите начини да изградите влияние е редовно да пишете за авторитетни сайтове. Да пишете блог постове като гост ви помага не само да разширите достъпа си до нови читатели, но и добавя авторитет към името ви.

11. Съвършенството се постига с практика

За да бъдете влиятелни, първо трябва да усъвършенствате уменията в собственото си поле. В най-продаваната си книга Malcolm Gladwell многократно се позовава на правилото за 10 000 часа: че за да постигнете изключителен успех в която и да е област, са ви необходими 10 000 часа практика. Може да не се нуждаете от толкова много практика (или пък да се нуждаете от повече), но знайте, че усъвършенстването на уменията ви е ключът към превръщането ви в компетентен експерт във вашата сфера.

12. Следете новостите в своята индустрия

Публиката ви ще очаква като влиятелен човек постоянно да знаете точно какво се случва във вашето поле. Абонирайте се и следете важните сайтове и блогове, следете колегите си в социалните медии.

13. Съобщавайте извънредните новини в своята индустрия първи

Страхотно е да знаете какво се случва, но освен това трябва да споделите информацията, с която разполагате, със своята аудитория. Ако се превърнете в надежден източник на навременни новини, това ще ви помогне да спечелите повече доверие и влияние.

14. Дефинирайте своята ниша

Клиширано е, но е вярно: много по-лесно е да сте голяма риба в малко езеро. Ще спечелите влияние по-бързо, ако се фокусирате върху конкретна ниша, която следите, за която знаете всичко, която обичате.

15. Четете всеки ден

Като човек с влияние сте отговорни постоянно да растете и да се развивате. Един от най-добрите начини да разширите познанията и перспективата си е чрез четене. Четете всеки ден – съобразявайте се не само с професията си, но и с интересите си.

16. Оптимизирайте съдържанието си с ключови думи

Класирането в търсещите машини на базата на използвани ключови думи е важно не само за управлението на трафика, но и за изграждането на влияние. Ако се класирате напред при търсене на думи, които са свързани с високите ценности във вашата индустрия, ще подобрите репутацията си на лидер.

Очаквайте трета част на списъка.

Свързани публикации