4 освежаващи начина да подобрите търсенето на работа (трета част)

5D83C9D03F

От известно време търсите мечтаната работа, но удряте на камък, защото или не откривате вакантни постове, или рекрутърите подминават кандидатурата ви. Допълваме първа и втора част от списъка с полезни съвети за подобни ситуации с още няколко освежаващи идеи.

  1. Предложете помощ в поле, което ви интересува

Изявете доброволно желание да правите нещо, което обичате или за което бихте искали да научите повече. Ако е въпрос, на който държите, ще се почувствате добре заради положителната промяна, за която сте допринесли. Ако е нова област, ще имате възможността да откриете своите скрити заложби, които може да освежат и процеса по откриване на желаната работа.

  1. Работете в мрежа с правилните хора

Инвестирайте повече време и енергия в общуването с рекрутъри или с мениджърите, които наемат персонал, както и със служители в сектора в дадена фирма, в който искате да работите. Разговорите с тези хора ще ви се отплатят по-добре, отколкото подаването на кандидатурата ви онлайн. Присъствайте на организираните събития във вашата сфера, използвайте професионалните онлайн платформи, за да изградите мрежа от връзки и да начертаете пътя си към успеха.

  1. Стартирайте страничен проект

Една от най-големите награди, които можете да си дадете сами, е да стартирате страничен проект или да се върнете към нещо, което вече сте започнали преди време. Обмислете създаването на личен блог, информационен бюлетин, подкаст, социален клуб или всичко друго, което решите да изградите в свободното си време. Страничните проекти ви помагат да активирате ентусиазма и творческия си гений. Освен това увеличават увереността ви, което ще се отрази положително на търсенето на работа.

  1. Насърчете и разведрете някого другиго

Може да ви струва нелогично, но изследванията в полето на позитивната психология сочат, че  един от най-добрите начини да разведрите себе си е да направите някого другиго щастлив. Опитайте това, като направите комплимент на приятел, като помогнете на непознат или като намерите друг начин да направите нечий ден малко по-добър.

Свързани публикации