4 важни тенденции, които трябва да имате предвид, ако стартирате бизнес през 2017

4 важни тенденции, които трябва да имате предвид, ако стартирате бизнес през 2017

Превръщайки някоя своя идея в бизнес, може да бъде един от най-вълнуващите и предизвикателни етапи във вашата кариера. В подобна ситуация вие имате възможност да бъдете този, който да зададе посоката, да определите екипа с който ще работите, партьнорите, офис културата, дори работното време. Това е едновременно силно вдъхновяващо, но и опасно. Стартъпите са изключително нестабилни и една крачка встрани може да дерайлира целия ви проект. Затова е важно да имате предвид няколко неща, които ще са особено важни и актуални за предстоящата година.

  1. Бъдете запознати с вашата индустрия и това, което липсва в нея

Ако искате да установите успешен бизнес проект, е важно да познавате добре вашия ресор, за да можете да откриете „празнините“ в него. Именно към запълването на тези „дупки“ трябва да насочите приоритетно вашия проект – към определени липси на пазара, които да покриете с вашата услуга или продукт. Това именно ще ви направи ексклузивни, важни, конкурентни.

  1. Присъствайте онлайн

Днес тенденцията към онлайн пазаруване става все по-силна и по-силна. Все повече хора предпочитат да купуват директно от телефона или компютъра си, без да стъпват физически в магазин. Затова направете това възможно за вашия продукт или услуга. Още по-добре би било, ако поръчате разработването на мобилно приложение. Във всеки случай – уверете се, че сте на няколко клика разстояние от потенциалните потребители.

  1. Бъдете в крак с новостите в дигиталния маркетинг

Подходите за достигане на правилната аудитория за даден продукт или услуга в интернет пространството се развиват светкавично. Създават се все по-усъвършенствани алгоритми за селектиране и таргетиране на рекламно съдържание и достигане до възможно най-конкретен профил от евентуални заинтересовани лица. А както уточнихме – голяма част от пазара минава директно онлайн и е изключително важно да намирате правилната аудитория именно там.

  1. Създайте бизнес карта

Нека първо изходим от важното уточнение, че това не е същото като бизнес плана, който предполага детайлно изградена схема на етапите и начините, по които вие да разгърнете вашия проект. Бизнес картата има малко по-общо, но не по-малко значение. Тя цели да маркира вашата визия, мисията зад която заставате, очакванията ви и възможните рискове на процеса, завършвайки с кратък и общ финансов поглед и генерален график. Това са, така да се каже, общите и най-важни условия на вашия бизнес, които трябва да удържате винаги в съзнанието си.

Свързани публикации