5 безплатни езикови курса

5 безплатни езикови курса

Basic French Language Skills for Everyday Life, ALISON (Базисни познания по френски за ежедневна употреба)

Този онлайн курс предлага серия от мотивиращи видеоуроци, които целят да запознаят начинаещите с различните аспекти на френския език. След преминаването на курса се очаква да можете да използвате малък френски речник, да разбирате минало, бъдеще и сегашно време и да можете да участвате в разговор. Това изглежда като твърде амбициозна задача за толкова кратък курс, но пък офертата е безплатна и нищо не ви пречи да опитате. Тъкмо ще разберете, дали това е „вашият“ език и искате ли да се задълбочите в него.

Ниво: Начинаещи

Продължителност: 6-10 часа / 6 урока

 

Chinese Language: Learn Basic Mandarin, edX (Китайски език: Научете основите на мандарин)

„Това за мен е като на китайски“ – позната фраза, с която се описва нещо неразбираемо. За нас китайският език звучи крайно непонятно, но не бързайте да подминавате офертата за този курс. Може и да не ви се вярва, но мандарин е най-говореният език в света (като роден) – близо 900 милиона човека го учат като майчин. С експанзията на китайската икономика, вероятно скоро всеки ще трябва да знае поне малко мандарин, ако иска да се занимава с успешен международен бизнес. Дори и днес, много от глобалните бизнес срещи се правят на мандарин, защото китайците традиционно слабо говорят чужди езици.

И така, не е излишно да понаучите основите на този език, както и как да ги „изпеете“ правилно.

Курсът е безплатен, но срещу $50 долара ще получите и сертификат.

Ниво: Начинаещи

Продължителност: 24 часа / 6 урока

 

Spanish I, MIT OpenCourseWare (Испански 1)

Гледайки тези видеоуроци, би трябвало да овладеете базисен испански, заедно с културните особености на Испания. Испанският е хубав и доста разпространен език, така че си струва да опитате.

Ниво: Начинаещи

Продължителност: 13 часа / 26 урока

 

German Course for Beginners, Deutsch-Lernen.com (Курс по немски за начинаещи)

Както се полага на един такъв подреден и строг език, дори името на курса внушава доверие с лаконичната си простота. Тук ще имате възможност да научите фундамента на немската граматика, основните форми на глаголите и синтаксиса по един прост и разбираем начин.

Ниво: Начинаещи

Продължителност: 10 урока

 

Talk Italian, BBC (Говорете италиански)

Този курс на BBC е структуриран в 9 секции и покрива основните теми – поръчване на храна, посочване на родината ви, чекиране в хотел… Можете да слушате и гледате клиповете и същевременно да имате и транскрипт за допълнително упражняване.

Ниво: Начинаещи

Продължителност: 9 урока

Публикации от серията