5 безплатни онлайн курса по комуникации

5 безплатни онлайн курса по комуникации

Become a Networking Master, The Muse (Станете експерт по нетуъркинг)

Повечето хора са на мнение, че нетуъркингът е трудна, досадна и доста притеснителна работа. Малцина са достатъчно изявени екстроверти, за да се справят добре със задачата да завързват бизнес контакти с непознати хора. Ако и вие изпитвате същите проблеми, не се колебайте да се запишете за този курс, който се води по мейл. Организаторите твърдят, че ще станете безстрашен специалист по нетуъркинг и ще подобрите значително ефективността си при контактуване с непознати и изграждане на социални контакти.

Ниво: Всички нива

Продължителност: 7 урока

 

Introduction to Public Speaking, edX (Въведение в говоренето пред публика)

Този курс се създаден от Университета на Вашингтон и основната му цел е да ви превърне в по-ефикасен и уверен публичен оратор. С негова помощ ще се научите да конструирате правилно речите си, да давате основни доказателства, да изграждате информативни презентации и да се научите на аргументиране. Всичко това, в рамките на 10 седмици.

Ниво: Всички нива

Продължителност: 30-50 часа / 10 седмици

 

Successful Negotiation: Essential Strategies and Skills, Coursera (Успешни преговори: Базисни стратегии и умения)

Преговорите са в основата на повечето успешни бизнеси. И това е напълно разбираемо – никой бизнес не може да оцелява без изгодни и доходоносни договори. След този курс, създаден от Университета на Мичиган (съдържащ интерактивни видеоуроци и безплатно приложение), вече би трябвало да знаете как да преговаряте.

Ниво: Всички нива

Продължителност: 8.5 часа / 6 урока

 

Communicationg Strategically, edX (Да комуникираме стратегически)

Всеки по-наблюдателен е забелязал, че обикновено онези, които имат най-много и най-смисленото за казване, изпитват и най-големи затруднения да го кажат. Именно за такива хора е предназначен този курс, като централната му насоченост е към учени, инженери и други технически експерти. Идеята е да се помогне на подобни хора да комуникират успешно с хора, които не са учени, но от които зависят решенията в компаниите. Курсът е безплатен, но можете да си осигурите и сертификат, срещу $50.

Ниво: Средно

Продължителност: 20-30 часа / 5 урока

 

Speechwriting 101, Global Speechwriter (Писане на речи – въведение)

Професионалният автор на речи Брент Кериган е сътворил 10 статии, които да помогнат на начинаещите в занаята. Сред заглавията ще видите „Как да пишем за ухото, а не за окото“ и „Една структура на реч, която да властва над всички“. Запишете се и ще получавате по една статия всяка седмица – достатъчно време, за да усвоите новостите.

Ниво: Всички нива

Продължителност: 10 урока

Публикации от серията