5 безплатни онлайн курса за начинаещи предприемачи

5 безплатни онлайн курса за начинаещи предприемачи

Освен от вроден нюх успешното предприемачество е резултат от редица придобити умения. Култивирането на плодотворна среда за развитие на бизнеса е свързано с целенасочени усилия, комуникативни способности и изградени лични достойнства. Ако искате да си представите реалните измерения на едно начинание като създаването на печеливш собствен бизнес, възползвайте се от наличните онлайн ресурси по темата.

Предприемачество 101: Кой е вашият клиент? – EdX

Въпреки че този курс е създаден в Масачузетския технологичен институт, не очаквайте серия от видео лекции. Вместо това всяка сесия е задълбочен анализ на конкретен казус на предприемачи от различни области. Ще научите как от началната идея да достигнете до разбирането на това кой би купил продукта ви. Курсът е безплатен, но ако искате да получите сертификат от Масачузетския технологичен институт, това ще ви струва 100 долара.

Продължителност: 24 часа/6 урока

Как да печелим пари онлайн: бизнес план – Udemy

Курсът е воден от онлайн предприемача Майк Омар. Целта му е да ви помогне да печелите пари, докато спите (не, не се шегуваме). Учебните материали могат да ви покажат как да печелите пасивни приходи на стойност 5000 долара на месец. Освен това придобитите умения ще ви помогнат за създаването на други видове онлайн бизнес в бъдеще.

Продължителност: 12 часа/24 урока

Стратегии за растеж на бизнеса – Alison

Този курс е създаден за всички, които се интересуват от стартиране на собствен бизнес или които искат да научат повече за факторите за разрастване на бизнеса. Ще получите знания за промените, стратегиите и грешките, които трябва да имате предвид още в началото на проекта си.

Продължителност: 3 часа/5 урока

Предприемачество и семеен бизнес – Open2Study

Интересувате ли се какво е необходимо, за да станете предприемач или за да развиете семейния си бизнес, как работи психиката на успешните предприемачи? Ако отговорът е положителен, този курс е точно за вас. Ще се запознаете с широк спектър от теми – от ролята на властта и политиката в бизнеса до управлението на членовете на семейството в рамките на управлението на семейния ви бизнес.

Продължителност: 16 часа/40 урока

Lean Startup SXSW 2012 – Udemy

Още един курс, насочен към новите предприемачи. Материалите са видеоклипове и презентации от събитие, проведено преди три години, но преимуществена част от тезите са валидни и днес и са повече от полезни. Инструкторите са големи имена в сферата на предприемачеството. Възползвайте се от споделения опит.

Продължителност: 6 часа/18 урока

Публикации от серията