5 навика, за да бъде 2017 най-добрата ви година до момента

B3Y

Съвършенството е само идеал, но какво ни остава, ако не се стремим към него? Има действия, които ни помагат да постигнем най-доброто, на което сме способни. Знаем за тях благодарение на хората, които вече са завоювали успехи, използвайки тези техники. Никоя от тях не е революционно нова или пък вълшебна, но всяка от тях може да ви съдейства да стигнете до върха на способностите си.

  1. Водете си дневник

Дистанцираната перспектива ви дава предимството на трезвия поглед върху ситуациите, в които попадате. От една страна, вероятно воденето на професионален дневник ще ви помогне да анализирате и да се справяте с предизвикателствата, пред които сте изправени. От друга страна, попадайки в подобна ситуация в бъдеще, ще можете да се обърнете назад за подробности и решения, без да разчитате само на паметта си.

Започнете с едно изречение. Обосновете твърдението си. „Днес беше страхотен ден, защото…“ Изброяването на преживяванията ви ще ви помогне да се учите от тях и да научите повече за себе си. Звучи клиширано, но е вярно. Понякога не признаваме собствените си заслуги при разрешаването на възникнали проблеми. Прочитането на това как сте преодолели препятствие, което първоначално сте смятали за непреодолимо, може да ви донесе нови сили в бъдещи моменти.

  1. Ходете пеша

Научно изследване след научно изследване доказват, че ходенето пеша е не само здравословно, но и ви прави по-умен.

Как? Докато ходите, мислите. Когато сте насаме с мислите си и оставяте ендорфинът да си свърши работата, е възможно да намерите отговорите на най-заплетените въпроси, които тревожат съзнанието ви. До повечето решения в личния и професионалния опит можете да достигнете по време на разходка.

Започнете с 10-минутни разходки. Не се нуждаете от нищо друго, освен от удобен чифт обувки. Ходенето ви освежава и прави ума ви по-остър. Движението под открито небе прочиства главата.

  1. Научете се да спирате да говорите

Един от най-важните инструменти, които ще усвоите да използвате при преговори, е мълчанието в точните моменти. След като веднъж изложите позицията си, чуйте какво има да ви казва събеседникът ви. Можете да покажете ангажираност, без да казвате нищо. Хората ненавиждат тишината и ще се опитат да я запълнят. Може да ви кажат неща, които не са имали намерение да разкриват пред вас, факти, които може да се окажат полезни.

  1. Когато се ангажирате с нещо, бъдете последователни

Едно от най-дразнещите неща в работата е, когато някой каже, че ще направи нещо, а после не спази ангажимента си. Не бъдете този човек. Правете обещаното. Винаги. Репутацията ви в работата ще расте, когато хората осъзнаят, че сте човек на делата, а не на думите.

Поетите ангажименти имат значение. Дадената дума е един от най-важните активи, с които разполагате.

  1. Не губете връзка

Всеки нов ден ви дава нови възможности. Животът ви може да се промени, без да сте го планирали. Една среща. Един разговор. Едно събитие. Участвайте активно в собствения си живот: четете, бъдете любопитни, пътувайте, задавайте въпроси, бъдете готови да научите нещо ново.

Колкото по-интересен човек сте, толкова повече хора ще искат да знаят какво мислите. Колкото повече хора се интересуват от мнението ви, толкова по-голямо влияние ще имате. Колкото по-голямо е влиянието ви, толкова по-добре можете да се представите в света на бизнеса.

Свързани публикации