5 сайта, които ще ви помогнат да създадете грабващо вниманието CV с инфографики

ssdf

Без съмнение сте виждали CV-та с инфографики или други алтернативни варианти CV, разпространяващи се в интернет. Те са запазена марка на хората, работещи в сферата на дизайна и маркетинга, а и търсещите работа в други по-малко традиционни полета започнаха да ги използват, за да изпъкнат в съревнованието в една все по-конкурентна среда. Може би се питате защо са толкова популярни. Много е просто: страхотни са за гледане. Кой не би искал постиженията му да са представени по този начин?

Най-хубавото за CV-то с инфографики е, че отнема секунди, за да бъде прегледано, а ако е направено както трябва, може да накара рекрутъра да прочете по-дългото ви традиционно CV. Инфографиките взимат най-важните данни за вас и ги изваждат на показ.

Този документ, който е визуално въздействащ, улеснява даването на отговори на въпросите, които си задават и интервюиращите, и самите работодатели: Колко години опит имате? Какви са най-силните ви умения? С какво се занимавате?

Страхотно е също така, че може да се използва по много различни начини: в LinkedIn профила ви, като прикачен файл в имейл или някъде в мотивационното писмо.

Ето кои са някои от сайтовете, идващи на помощ, за да се сдобиете с подобна оригинална автобиография, която няма да остане незабелязана.

  1. Vizualize.me

Високата степен на автоматизация прави използването на сайта лесно, а постигането на крайната ви цел – бързо. Освен това е напълно безплатно. Създайте акаунт, синхронизирайте го с LinkedIn акаунта си, настройте подробностите и цветовата палитра на профила си. Невероятно е. В документа автоматично ще се появи информацията ви за контакт със съответстващата ѝ икона – Twitter, Facebook, LinkedIn, уебсайт или блог.

След като създадете профила си, можете да го споделите буквално където пожелаете – като линк, като икона, в туийт, във Facebook, във фийда си в LinkedIn. Това, което не можете да направите, е да принтирате файла или да го свалите от сайта. Ако последните опции са ви важни, можете да създадете платен акаунт във Venngage и да импортирате данните си.

  1. Venngage

Venngage също е чудесно място да създадете CV с инфографики, ако търсите повече възможности за избор на стилове, отколкото Vizualize предлага. Не само, че тук има шаблони, но освен това можете да започнете от нулата, ако сте склонни на подобен подход. Можете да търсите различни стилове и да комбинирате елементи от няколко стила. Услугата се предлага за безплатен акаунт с ограничени функции и за премиум акаунт с достъп до всички теми, шаблони, диаграми и икони. Ако искате да свалите документа от сайта или да го принтирате, имате нужда от премиум акаунт.

  1. Piktochart

Piktochart е сайт, който предлага пълен набор от услуги, множество страхотни шаблони, а и опция да създадете собствен дизайн. Тук обаче с безплатен акаунт имате възможност да свалите документа като изображение. Ако държите на по-висока резолюция или на PDF, и тук се изисква платен абонамент.

CV-то се създава на блокове, а не в цялост и това е полезно, когато искате да промените цели секции. Приплъзвате блокове, когато искате да ги разместите.

Друга подробност, поради която потребителите харесват Piktochart, е, че има функция, която позволява да преобразувате CV-то си в PowerPoint презентация, блок по блок, добре форматирано. Страхотен номер, който можете да извадите от ръкава си, ако имате онлайн интервю и искате да разведете някого из автобиографията си.

  1. Visme

Това е един по-нов сайт за инфографики, който привлича вниманието с основание. Той покрива всички стандартни функции и има някои допълнителни. Във всяка секция има заместващ текст, който вие трябва да замените със своя собствена информация. Предвидено е място за снимка, но имайте наум, че в подобно CV не е задължително да има снимка.

Когато започвате, можете да изберете оформление на базата на това какво създавате – презентация, инфографика, банер или друг произволен продукт. Това е хубаво за хората, които искат да го използват и за други проекти, освен за CV. Лесно е да добавяте информация към всеки обект. Visme позволява да свалите творението си като jpg с безплатен акаунт (ако е с по-висока резолюция – с платен акаунт).

  1. Easel.ly

Друг чудесен вариант с уникални възможности. Предлага много от гореизброените функции, включително безплатен достъп до изображения и шаблони, но също така опция за съвместна работа по два различни начина: да поканите някого да работи по вашия проект чрез покана по имейл или да запазите проекта си като Easel.ly файл (.ely) и да му го изпратите. Собственият файлов формат на сайта ви позволява да изтеглите проекта си и да го споделяте (макар че могат да го ползват само хора с акаунти в Easel.ly). Може би това не ви се струва голямо предимство, но ще бъдете доволни, ако искате да получите нечие мнение.

Свързани публикации