6 безплатни онлайн курса по писане

C332PCV8D0

Писането във всички негови разновидности е сред универсалните умения, задължителни за всички, които се стремят към кариерно развитие. Овладяването на изкуството на словесността и осъзнаването на силата на средствата на езика ви отварят врати, защото комуникацията е в основата на всичко, което правим. След като вече ви представихме 4 безплатни онлайн курса по писане, допълваме полезния списък с още 6 предложения, които, надяваме се, ще спечелят вниманието ви.

  1. Бизнес комуникация. Основи на бизнес писането – Alison

Едно от ключовите умения в света на бизнеса днес е да можем да изразяваме мислите и идеите си по ясен, кратък и ефективен начин. Независимо дали пишете със запитване до дадена фирма, или изпращате мотивационно писмо за работа, замислете се за съдържанието и формата на съобщението, защото те определят доколко ще се вземе на сериозно. Този курс цели да ви даде необходимите знания, за да пишете професионално във всяка ситуация.

Продължителност: 3 часа/3 урока

  1. Как се пише есе – edX

Курсът е създаден в Калифорнийския щатски университет – Бъркли. Насочен е към писането на есе, граматическата коректност и самостоятелното редактиране. Ще научите стратегии за писане на по-дълги текстове, за по-точно излагане на тези, ще овладеете умението за написване на ефективни въведения и заключения.

Продължителност: 30 часа/5 урока

  1. Въведение в журналистиката – Class Central

Тук поканата е насочена към всички с интереси в сферата на журналистиката. Курсът се води от екип международно познати учени и журналисти и ви дава поглед зад кулисите, поглед, отправен към професионалните репортери и редактори.

Продължителност: 24 часа/6 урока

  1. Журналистически умения за будни граждани – Coursera

В продължение на осем седмици курсът, създаден от лектори от Университета в Мелбърн, ще ви научи на основното при писането на новини, как да интервюирате хора така, че да извлечете ключова информация, как да развивате своите източници и как да използвате законните си права за достъп до публична информация. Ще изследвате етиката зад журналистическата практика и ще проведете инсценирано изследване на местната власт.

Продължителност: 56 часа/8 урока

  1. Създайте нови възможности за доходи, като усвоите въздействащо писане – Udemy

Харесва ли ви идеята за увеличаване на корпоративното богатство, за отваряне на нови кариерни врати, за създаване на допълнителни възможности за приходи? Ако е така, то отделете малко време за този курс, за да се превърнете в специалисти във въздействащото бизнес писане.

Продължителност: 1 час/11 урока

  1. Журналистика за социална промяна – edX

Този курс също е създаден в Калифорнийския щатски университет – Бъркли. Целта му е да ви научи как да използвате журналистиката и медиите като инструменти на социалната промяна.

Продължителност: 24 часа/6 урока

Публикации от серията