7 безплатни курса по онлайн маркетинг

7 безплатни курса по онлайн маркетинг

Social Media 101, Buffer (Въведение в социалните медии)

Тук ще научите основите на работата със социалните медии с двеминутни ежедневни лекции, в рамките на една седмица. При това, ще получавате материалите по мейла. Ще научите всичко от избирането на подходящ тон за постовете ви в социалните медии, до разбирането на маркетинговите анализи. Разбира се, за 14 минути няма да се превърнете в експерти, но поне ще научите някои от основните неща.

Ниво: Начинаещи

Продължителност: 14 минути / 7 урока

 

Diploma in Social Media Marketing, ALISON (Диплома по „маркетинг в социалните медии“)

Ако искате да научите как мейл маркетингът, блогването и Facebook могат да ви помогнат да създадете бизнес сайт, забелязван от клиентите, то тогава този курс е за вас. При завършването му, вече ще разбирате основни техники на онлайн маркетинга и ще сте в състояние да влияете върху обема на трафика в сайтовете ви.

Ниво: Начинаещи

Продължителност: 15-20 часа / 11 урока

 

Advanced SEO: Tactics and Strategy, Udemy (Оптимизация за търсачки (за напреднали): Тактики и Стратегия)

В този курс ще придобиете широк спектър от знания по темата SEO и ще овладеете някои стратегии тактики по-задълбочено. Съдържанието е разбираемо независимо от степента на първоначалните знания.

Ниво: Всички нива

Продължителност: 1 час / 7 урока

 

Internet Marketing for Smart People, Copyblogger (Интернет маркетинг за умни хора)

Курсът е организиран в систематизиран вид и по простичък начин дава знания за материята. Уроците ще бъдат получавани по мейла. Ако се запишете, веднага ще получите достъп до 14 електронни книги по маркетинг на съдържанието, копирайтинг, подбор на ключови думи и други интересни области.

Ниво: Средно

Продължителност: 20 урока

 

Marketing in a Digital World, Coursera (Маркетинг в дигиталния свят)

Този курс е по-различен. Той се занимава с теми от традиционния маркетинг, но през призмата на дигиталната среда. Ще чуете как смартфоните, интернет и 3D принтирането революционизираха света на маркетинга. Ще получите и съвети как с помощта на тези технологии да убеждавате клиенти, да дистрибутирате и да ценообразувате правилно.

Ниво: Начинаещи

Продължителност: 32 часа / 24 урока

 

Getting Started With Google Analytics, Udemy (Въведение в Google Analytics)

Този курс, както подсказва и името му, ще ви въведе в безценната услуга на Google за анализи на сайтове. Ще научите как да подобрите представянето на сайта ви, как
да привличате повече посетители и как да разбирате суровите данни, така че те да ви бъдат от полза за бизнеса.

Ниво: Начинаещи

Продължителност: 4 часа / 21 урока

 

Email Marketing Crash Course, HubSpot (Бърз курс по мейл маркетинг)

Ако не се справяте с маркетинговите цели, които сте си поставили с електронните бюлетини, вероятно тази видеопоредица ще ви бъде много полезна. Ще научите доста неща. Например, как хората сами да се записват за бюлетина ви, как да отварят повече материали от него и т.н.

Ниво: Начинаещи

Продължителност: 5 урока

Публикации от серията