7 начина за превръщане на личността ви в разпознаваема марка

9S71S3CN5

Макар същността да остава по-важна, „опаковката“ има огромно значение за начина, по който ви възприемат. Развиването на лична марка е онова, което ви отличава от конкуренцията. Брандът е инструмент, който позволява на един малък бизнес да победи дори някои от големите риби.

Ramon Ray, който в последните няколко години успешно е изградил своя собствена марка, говорил е пред много хора и е получил покани за съвместна работа с големи компании, дава няколко съвета за създаване и поддържане на вашата собствена марка.

  1. Фокусирайте се над това, което правите

Важно е да е ясно какво стои в сърцевината на бранда ви. Вие сте оратор? Консултант? Автор? Какво е в центъра на вниманието ви? Технология? Маркетинг? Здравословно хранене? Силната лична марка позволява на хората да стеснят представата си за онова, което правите.

  1. Изградете свое племе

Първоначално не се стремете към продажби. Заобиколете се с правилните хора и създайте общност. Това не означава да не генерирате продажби, а не те да са водещи за определяне на стратегията ви. Старайте се общността ви да се състои от хора, които ви познават, харесват ви и ви имат доверие. Използвайте имейл, Facebook, Twitter или други канали за поддържане на връзка с тях.

  1. Използвайте социалните медии, за да покажете своята марка

От ключово значение е да показвате своя бранд и онова, с което се занимавате. Споделяйте изявите си или повече за решенията, които вземате, с общността. Трябва да информирате хората, да се появявате във фийда им – да използвате силата на социалните медии. Няколко пъти на ден в Twitter, няколко пъти на седмица във Facebook, както и в други социални медии, ако имате последователи в тях. Необходимо е да се ангажирате активно с племето си.

  1. Видеото съживява марката ви

Заснемането и споделянето на видео е страхотен начин да съживите бранда си. Помнете, че няма да се срещнете на живо с повечето хора. Можете да се сближите с общността си от последователи чрез силата на видеата. Старайте се да бъдат ангажиращи.

  1. Говорете по време на събития. Организирайте свое събитие

Реалната среща с хората ви дава безспорни предимства, най-вече като ви доближава до тях. Вземете за пример знаменитостите – повечето използват всякакви мултимедийни възможности и предават на живо в различни канали, но това не кара хората да искат да се срещат лице в лице с тях по-малко. Участието ви в събития работи по същия начин и популяризира марката ви.

  1. Публикувайте книга

Авторството печели авторитет и засилва позициите ви. Хората мислят лидерите с публикувани книги зад гърба си за по-умни, заслужаващи повече доверие, спечелили престиж. Поне това им показва опаковката.

  1. Старайте се дейността ви да получава медиен отзвук

Когато телевизия, радиостанция, списание или друга медия ви покани да говорите като експерт, имайте предвид, че подобни изяви увеличават доверието към вас и марката. Изискват се време и усилия, за да достигнете до хората, но си заслужава.

Свързани публикации