8 признака, че ще бъдете успешни в това, което правите

8 признака, че ще бъдете успешни в това, което правите

Истина е, че успехът за всеки един от нас се измерва по различен начин – това е абсолютно нормално. Въпреки това хората, чиято кариера върви стремглаво нагоре, споделят някои общи черти и преминават през сходни етапи. Тези „стъпки“ по стълбата на успеха обикновено са признаци, че сте на прав път. Вижте кои са те:

  1. Радвате се, когато постигате целта си заедно с други хора

Не държите всички постижения да са записани на „ваше име“, нито пък да изпъквате над  останалите, а откривате удовлетворение от това, което вие и екипът ви сте направили заедно. Това е важна стъпка в развитието на един лидер – колкото по-свързан и отдаден на екипа си е той, толкова по-големи са шансовете за постигане на мащабни резултати.

  1. Не избирате между вариант А и вариант Б, а сами си създавате вариант С

Повечето хора имат няколко възможности, между които избират някоя – най-добрият, но все пак компромисен вариант. Успешните хора не се задоволяват с това – те създават свой, различен път, който е изцяло плод на техните търсения, нужди и цели.

  1. Вярвате в себе си

Или иначе казано – не оставяте външните гласове да заглушат вашите вътрешни такива. Всички около нас съдят, дават мнения, предлагат идеи. Ако уважавате всичко това, което чувате, обмисляте го и използвате, когато е резонно, но не позволявате постоянно да тушира вашата собствена мотивация и убеденост, то значи имате едно от най-важните качества за постигане на успех.

  1. Смятате, че пътят е по-важен от целта

Независимо дали сте постигнали това, което желаете, се чувствате удовлетворени от опита, защото той е важен. Опитът ни учи, прави ни по-мъдри и помага за бъдещите ни начинания. Ако приемате неуспеха с умерено разочарование, но и с благодарност за урока, който сте получили, то значи имате правилната нагласа, която в един момент със сигурност ще ви доведе до върха, който искате да достигнете.

  1. Нямате нужда от дисциплина

Толкова сте ентусиазирани от това, което правите, че постоянно искате да работите и да вършите задачи, които ще ви доведат по-близо до успеха. Мотивацията ви е непресъхващ извор, от който черпите непрестанно. Именно заради това нямате нужда да си поставяте крайни срокове, да си правите детайлни програми или да си налагате неща – всичко това се случва от само себе си, естествено и без натиск. Един несъмнено добър знак!

  1. Не се примирявате с рутината

Дори когато усвоите ново умение, заемете нова позиция, направите нова важна крачка с вашия бизнес, вие не се примирявате. Постигнатото ви радва, но ви мотивира допълнително, за да не спирате там където сте, а да продължите напред. За вас статуквото не е статиката, а динамичността.

  1. Радвате се на други успешни хора

Чувството на завист отсъства от вашия характер. Имате нужното – не нереалистично голямо, но не и подценяващо ниско – самочувствие, което ви позволява да се радвате на чуждите успехи и постижения, а не да завиждате. Това е така, защото познавате добре себе си, своите сили и възможности и знаете, че подобен успех е възможен и за вас. Когато успехите на други ви мотивират, а не ви потискат, това определено показва, че имате правилната нагласа.

  1. Често си мислите „Защо пък не и аз?“

Повечето хора обикновено имат противоположен начин на мислене – „Защо все на мен?“, ядосвайки се на различни неуспехи, проблеми и прочие. Всеки, който върви по пътя на успеха обаче, си задава реторичния „Защо пък не и аз?“ – вярвайки в максимата, че няма богоизбрани късметлии, а че всичко зависи от здрава работа, отдаденост и настойчивост. Това е начин на мислене, който предполага смели и рисковани решения, борбен дух и постоянство – качества, които за задължителни за достигането на заветната цел.

Свързани публикации