Безплатни онлайн курсове, които можете да започнете до края на годината – част 2

Безплатни онлайн курсове, които можете да започнете до края на годината – част 2

Част 1

Продължаваме със селекцията на онлайн обученията, в които бихте могли да се включите до края на годината и които биха ви били от полза както да се развиете в нова посока, така и да подобрите досегашните си умения. Този път на фокус са онлайн маркетинг и предприемачество.

Онлайн маркетинг

  1. Интернет реклама, OPEN2STUDY

Ако искате да научите повече за дигиталните платформи за реклама, какво и как се търси в социалните мрежи и как онлайн рекламите работят всъщност, то този курс е за вас. В него ще разберете как да планирате реалистични и изпълними кампании, да програмирате правилно стъпките и как да таргетирате правилно вашата онлайн реклама.

  1. Google Analytics, ALISON

Както вероятно знаете, това е един от основните инструменти за анализ и подобряване на онлайн трафика към вашия сайт. Онлайн маркетингът разчита изключително много на т.нар. „ключови думи“ (keywords), а Google Analytics е може би най-доброто средство за анализ на тяхната функционалност. Със завършването на този курс ще разберете именно как да работите с ключовите думи, как да ги селектирате и насочвате към правилната потребителска аудитория, както и много други полезни неща.

  1. Social Media 101, Social Media Quickstarter

Въпросното обучение предлага ноу-хау за това по какъв начин да създадете и развиете присъствието на даден бизнес в социалните мрежи. Ще получите ценни съвети и насоки за позициониране както във Facebook и Twitter, така и в Instagram, LinkedIn, Pinterest и други.

  1. SEO за начинаещи, Udemy

Чува ли сте за SEO, но така и не сте успели да разберете точно какво представлява и как работи? Значи този курс е за вас – в него можете да научите и усвоите всички основни за оптимизирането на онлайн търсенето и как именно вашият бизнес да бъде по-добре позициониран в търсачките.

  1. Имейл маркетинг, Skillshare

Имейл маркетингът и до днес остава един от най-добрите канали за реклама и информиране. И макар често да мислим, че познаваме тази среда добре, то има много ключови стратегии, които е важно да съобразяваме. В този курс можете да научите много за това как да структурирате по-успешно вашите имейл кампании.

Предприемачество

  1. Как да станете предприемач, edX

Предложеното тук обучение е с насоченост към прохождащи предприемачи, които искат да се ориентират по-добре в бизнес средата и какво им е нужно, за да стартират своя инициатива. Хубавото на този курс е, че засяга не само оперативната част, но и това какви умения и нагласи трябва да имате, за да успеете да изнесете един нов бизнес към успешен старт.

  1. Как да започнете онлайн бизнес – пълен бизнес план, Udemy

Обучение за това как да създадете онлайн бизнес от нищото, да го планирате умело и да го разработите така, че да имате печалба, дори когато спите. Да, това е курс, който би могъл да ви помогне да започнете нещо устойчиво и доходоносно, с малко средства и без задължителен предишен опит.

  1. Стратегии за бизнес растеж, ALISON

Този курс е подходящ както за бизнес дебютанти, така и за тези, които вече имат известен опит. В него можете да научите повече за нужните стъпки за развитието на един бизнес, различните етапи, възможните ходове и най-често срещаните грешки, които трябва да избягвате.

  1. Как да свържем планирането и изпълнението, Coursera

Както знаем, правилното мащабиране на един проект е от изключително значение. Този курс ще ви помогне именно за това – да разработите стратегия за развитие на бизнес, която е обозрима и ефективна и която е реалистична за изпълнение.

  1. Предприемачество и семеен бизнес, OPEN2STUDY

Семейният бизнес си има множество специфики, с които трябва да сте запознати, преди да се хвърлите в дълбокото. Такава инициатива не е лесна задача, но ако имате нужното знание, може да бъде изключително успешна и приятна. В този курс се споделя именно това знание – засегнати са теми както свързани с психологията на такъв тип отношения, така и с разпределянето на отговорности, правилно планиране и съвети как личното да се раздели от професионалното (доколкото това е възможно), за да бъде начинанието възможно най-успешно и резултатно.

Свързани публикации