Интервю: как да спечелите работа през 2017

Когато кандидатствате за работа, обикновено се борите поне с няколко свои конкуренти. Как да се отличите? Как да покажете, че сте по-добрият избор на специалист за вакантната длъжност?

Ако разчитате да ви бъдат зададени познатите, вече клиширани въпроси и да дадете заучени отговори, не сте на прав път. Формулата за успех изключва универсалните решения. Подгответе се, преглеждайки стандартните теми на интервю, но си задавайте въпроса „Защо?“. Постарайте се да бъдете честни, истински, да изслушвате човека срещу себе си, да показвате, че това, което ви интересува, е повече от назначаването на работата, а впоследствие – от получаването на заплата.

За специалистите по набиране на персонал е важно да ви опознаят в максимална степен в качеството ви на професионалист и на човек, и то при ограничените условия, които предоставя интервюто. Те изграждат цялостна история за вас в главата си и е важно тази история да се състои не само от факти, но и от причинно-следствени връзки, които обясняват изборите, успехите и провалите ви.

Проучете фирмата, в която сте поканени на интервю, помислете дали културата ѝ съвпада с вашата ценностна система. Не се страхувайте да задавате въпроси, които са уместни и ще ви донесат полезно знание. Помнете, че смислените въпроси също говорят за вашите качества като кандидат.

Как да спечелите работа през 2017? В по-малко от две минути ще чуете мнението на опитни рекрутъри. Ако съберете изказванията им, ще получите есенцията, най-важното, което ви е необходимо, за да протече интервюто ви за работа успешно.

Свързани публикации