Изтрийте календара или как успешните предприемачи остават продуктивни

Претоварването с работа обикновено не носи успех. Същото важи и ако вниманието ви е прекалено разфокусирано, отделяйки време за всяка бизнес възможност, която ви се изпречи на пътя, за всяко ново запознанство, с което се сблъсквате.

За да постигнете истински успех обаче, трябва да можете да казвате „не“. Трябва да имате способността да отсеете само важните неща за вас, казва популярният бизнес блогър Дерек Халперн. Да, вероятно ще пропуснете добри възможности, но ако не овладеете отново своя календар, така или иначе няма да завършите нищо достатъчно качествено. И преодолейте параноята за пропуснатото. „Бизнес възможностите са като автобуси. Винаги има и следващ“ – припомня Дерек думите на Ричард Брансън.

От добавянето на важните задачи в календара, така че да отделите определено време само за тях, през отказването на срещи за дълъг период, до избирането на конкретен ден в седмицата само за срещи – вижте интересните съвети как да постигнете по-добър фокус върху важните задачи в следващото видео.

Свързани публикации