JobTiger.tv и Apeiron Communication отговарят на въпроси в рубриката „За комуникацията“

Как общуваме? Защо не ни разбират? Как да разрешаваме проблеми в общуването с колеги? На тези въпроси ще търсим отговор в рубриката „За комуникацията“. В нея ще представяме казуси и ще даваме решения на ситуации, които срещаме в ежедневното общуване на работното място.

 

За комуникацията, пети казус: Имам много идеи, но в екипа не ги приемат. Какво да направя? За комуникацията, отговор на четвърти казус: Споделете възможно най-рано новината за очаквано дете
Игра: Как разрешихте трудна ситуация в екипа ви?Bebel_Gilberto За комуникацията, четвърти казус: Кога да съобщя, че очаквам дете?
За комуникацията, трети казус: Шефът крещи на заседания За комуникацията, казус трети: Заявете, че виковете влияят негативно върху работата ви
За комуникацията, казус втори: Как да кажа на колега, че е с неподходящо облекло? За комуникацията, казус втори: Заявете категорично, че в деловия свят има правила
За комуникацията. Казус първи За комуникацията: Проучете установените правила за общуване в организацията

Първият казус представя Нели Бенова, управляващ директор на Apeiron Communication, експерт в комуникациите с дългогодишен опит в областта на PR и вътрешнофирмена комуникация.

Казусът:

Нов съм в компанията. Работя в екип с хора, с които общувам дистанционно. Един от тях изпраща имейли, които за мен са написани по напълно погрешен начин – използва главни букви и звучи заповедно, което ме дразни и ми действа демотивиращо. Как да кажа, че бърка? Ако му кажа директно няма ли да вляза в конфликт? 

 

Очакваме вашите предложения за това как бихте реагирали в тази ситуация – в коментар под статията тук или на tv@jobtiger.bg. След седмица ще дадем и нашето предложение за разрешаване, както и нов казус.

Споделяйте ситуации, с които сте се сблъскали или на които търсите решение – ще дадем отговор и възможни решения, за да ви помогнем да се справите с проблема.

 

Публикации от серията