Как да избавите света (или поне себе си) от нежеланите работни срещи

Организирането на работни срещи все още е ключът към успешната съвместна работа, а съответно и към успеха на всяка организация. Комуникацията е в основата на развитието в работна среда. Една добре проведена среща може да е в основата на позитивни резултати. И никой не би посмял да го оспори.

Проблемът е, че не всички срещи, които се организират и на които се чувстваме длъжни да присъстваме, придават стойност и имат смисъл за работата ни. Нека го признаем, някои от тях са просто губене на време. Защо, когато колега ни покани на среща, от която знаем, че няма да излезе нищо, на повечето от нас дори не ни хрумва да откажем? Офис етикет? Любезност? Пасивно поведение? Напразни надежди за продуктивност?

Ясно е, че работните срещи в повечето случаи не са въпрос на избор. Но когато можете да избирате, си струва да го направите, защото вашето време е най-ценният ресурс, с който разполагате.

В това видео от поредицата TED Talks можете да разберете на каква стратегия да заложите в тези ситуации.

Какво сочи вашият професионален опит? Възможно ли е отхвърлянето на поканата за среща да не бъде разчетено като проява на грубост? Имате ли избор на кои срещи във фирмата, в която работите, да присъствате и на кои – не? Мислите ли, че искреният диалог с мениджъра ви по темата ще има положителен ефект?

Свързани публикации