Как да изградим отличен LinkedIn профил

1Както и друг път сме споменавали, в днешно време бизнес мрежата LinkedIn е изключително важна в кариерен план, като тя дори няма реален конкурент, поне за нашите условия. Тоест, ако разчитате на онлайн присъствие, за да подпомогнете кариерното си развитие, то е твърде вероятно да „опрете“ до тази социална мрежа. Но, както често се случва в живота, нещата в LinkedIn не стават с магическа пръчка. Първото и най-важно условие, което трябва да изпълните, за да имате успех, е, да започнете да изграждате там силно присъствие и да не спирате. Това усилие е продължително и обикновено носи резултати в течение на времето. Колкото по-дълго време градите профила си, колкото по-съзнателно го правите и колкото по-фокусирано действате, толкова повече нарастват и вашите шансове да откриете нова добра работа.

Подобно на повечето важни неща в живота, и тук има правила, които е разумно да следвате. Различни експерти дават разнородни препоръки, но като цяло има някои базисни съвета, които не се променят. Ето само един от тях – поставете си хубава снимка. Под „хубава“ се има предвид подходяща фотография с ясно бизнес излъчване. Снимката е първото нещо, което посетителите виждат от вашия профил и е от голямо значение да изберете най-подходящата. Дори е повече от разумно да си направите специална фотосесия с професионален фотограф, за да разполагате наистина с онова, което ви трябва.

Чуйте и още няколко съвета, които са залегнали в това видео. Те са разумни и могат да подобрят презентацията ви в LinkedIn сериозно. А по-добра презентация означава и много нови възможности за откриване на перспективна и харесвана работа. Не пропускайте тези шансове, само защото не сте си дали труда да си изградите един добър профил в най-важната професионална социална мрежа на света.

Свързани публикации