Как да използваме почивните дни за да подпомогнем кариерата си

Как да използваме почивните дни за да подпомогнем кариерата си

Предстоят още почивни дни, в които никой няма да предлага или търси активно работа. Паузата обаче дава шанс на тези, които ще търсят нова компания или позиция да се подготвят за идващия нов сезон.

Оправете презентацията си

LinkеdIn профил, CV, страница с портфолио (особено ако сте в творческа индустрия) – сега е моментът да ги постегнете, обновите и изчистите. Обикновено все не намирате време за това, нали? Е, в следващите няколко дни ще имате доста свободни минути, които можете да запълните с нещо, за което няма да съжалявате по-късно.

Партитата са за нетуъркинг

Преди края на годината и по време на самите новогодишни празненства, вероятно ще се посетите не едно парти. Така ще се срещнете накуп с много колеги и приятели, доста от които виждате по-рядко, а и ще се запознаете с нови интересни личности. Не пропускайте да обмените съвети и идеи, да поразпитате за свободни позиции, или поне да пуснете мълвата, че си търсите работа. Личната ви мрежа от контакти често е от огромно значение.

Помислете и направете план

Преценете какви са способностите ви и точно в каква област искате да се развивате, какъв трябва да е бъдещият ви работодател, какви умения ви липсват, за да сте идеален кандидат, и как можете да ги попълните. Работодателите търсят специалисти с ясна визия за себе си и бъдещето си, а и поставяйки си цели, има много по-голяма вероятност да постигнете наистина нещо, а не да продължите да витаете единствено в сферата на добрите пожелания.

Почнете да търсите работа преди всички

Януари често се приема за „мъртъв“ месец за не един бизнес, затова и всичко се случва по-бавно в него. Започвайки да търсите работа още в първите работни дни, вероятно ще се поставите в ситуация на по-ниска конкуренция на пазара на труда от гледна точка на наличието на кандидати.

Свързани публикации