Как да използвате livestreaming, за да рекламирате бизнеса си?

Как да използвате livestreaming, за да рекламирате бизнеса си?

Живеем в ера на образите – визуализацита е неизменен и безкрайно важен момент за съвременния бизнес, а социалните мрежи способстват тяхното разпространение и циркулиране в Мрежата. Днес движещият се образ – благодарение на почти фантастично усъвършенстваните технологии – набира все по-голяма популярност, интерес и влиятелност. Вече не е достатъчно да се пишат блогове, а да се правят видео такива. Не е достатъчно дадено събитие да бъде отразено със снимки – то трябва да бъде записано на видео. Нещо повече – най-добре е това видео да се предава на живо, в момента на случване и то в социалните мрежи, до които всички имат свободен достъп и могат да следят през мобилните си устройства – т.нар livestreaming. Това несъмнено е един от последните ПР и маркетинг трендове, който набира огромна популярност и жъне страхотни успехи. А най-хубавото е, че осъществяването му е елементарно – трябва ви профил в социална мрежа, съответното мобилно приложение и така предаването може да се случи директно през телефона или таблета ви.

  1. Facebook Livestreaming

Отскоро Facebook има опция за директно предаване, наречена Facebook Live, която може да изтеглите и свържете със своя профил от списъка с апликации на самата социална мрежа. Инсталирате ли я, ще се появи иконка на status кутийката ви, която ще ви позволи да предавте видео на живо. Нещо повече – тази функция позволява да определяте публиката си, т.е. избрани потребители или всичките ви последователи/приятели. Друг плюс на тази програма е, че чрез нея бихте могли да запазите видеото на своето устройство и по-късно да го изполвате отново – например, да го качите в youtube канала си.
Няколко съвета: Препоръчително е дължината на видеото да бъде между 5 и 20 минути, да има кратко и хващащо заглавие, а всяка допълнителна информация да се добави като коментар. Добра идея е да тагвате хора също в коментарите – тези, които се появяват във видеото (ако е презрнтация или интервю, например) или такива, към които мислите, че ще е добре да адресирате това клипче.

  1. Periscope

Това е приложение, предназначено за livestream през акаунта ви в Twitter. Видеото се предава до всичките ви последователи и стои активно на профила ви 24 часа, след което изчезва. Но и то може да бъде запазено – трябва да изберете опцията “autosave broadcast” в настройките на приложението и така, каквото и да записвате, ще остава на вашето мобилно устройство. Ако все още се чудите дали това е полезно и има смисъл да го използвате – данните от септември миналата година сочат, че Periscope се е използвал от 15 милиона души, които са предавали на живо в Twitter.
Няколко съвета: Отново е добре да ограничите предаването – Twitter е по-динамична мрежа от Facebook, така че нека 10-15 минути е максимумът. Задължително трябва да кликнете върху иконката на Twitter, когато започнете да излъчвате, за да се появи видеото на профила ви (не става автоматично, уви). И тук е особено важно е заглавието на клипчето да е кратко и ударно – Twitter разчита именно на такъв тип комуникация с малко думи и кратки изречения.

За какво да използвате livestreaming – няколко интересни предложения:

  • Стартиране на нов продукт или друга подобна откриваща „церемония“
  • С кадри от „кухнята“ – нещо особено интересно за развлекателните индустрии, например
  • Обучение на живо – предавайте важни или интересни публични обучения и семинари
  • За да рекламирате вашата компания – предавайте на живо от работното си място, за да покажете, например, впечатляващата си офис култура
  • Интервюта – livestrem-ът е чудесен начин да интервюирате някого, без да сте до него, например и да го излъчите до широката публика

Множество са възможностите, които livestreaming-ът предлага, а изпълнението е изключително лесно и бързо. Не се свенете да използвате този атрактивен начин за промоция и популяризация на дейността си!

Свързани публикации