Как да направите профила си в LinkedIn по-видим?

Как да направите профила си в LinkedIn по-видим?

Всички знаем, че LinkedIn е мястото, в което най-добре можете да синтезирате и покажете своето професионално присъствие онлайн сред колеги и други специалисти във вашата сфера на дейност. Платформата е и добър начин да промотирате вашия бизнес, да създадете ползотворни контакти или пък да намерите работа. Затова именно е важно профилът ви там да изпъква, да бъде забелязван и да създава добро впечатление. Ето няколко важни стъпки в тази посока.

  1. „Потвърждавайте“ уменията на приятелите си

Бутонът Endorse (или Потвърждавам) е свързан с уменията, които вашите контакти са задали в своите профили. Колкото повече хора са потвърдили техните умения, толкова по-сериозно изглеждат те. Затова, правете го за всички ваши приятели, които познавате и за които сте сигурни в техните възможности. Направите ли това, те ще получат известие и вероятно ще върнат жеста – такава е неписаната етика на LinkedIn. А това означава, че скоро и вашият профил ще се радва на множество подобни реакции – една несъмнено добра реклама за вас.

  1. Искайте препоръки

Не се притеснявайте да попитате за препоръка ваши колеги или партньори. Всички тези, които са запознати с начина по който работите и с вашите професионални постижения, с радост ще направят този важен коментар за вас. Чрез тези препоръки това, което вие сами сте изградили като представяне, ще придобие плътност, потвърдено от външни авторитети и хора, които са работили с вас. Избягвайте обаче предварително наговорени препоръки или нереалистични преувеличения – рано или късно ще се наложи да доказвате всичко това.

  1. Не забравяйте личното резюме

Личното резюме (personal summary) е прозорецът, през който другите потребители в LinkedIn надникват във вашия профил. Затова е важно то да е „чисто“. Нека е кратко, ясно, семпло и лично. С този кратък текст вие приветствате всички останали на вашата територия онлайн – нека останат приятно впечатлени!

  1. Добавете линк към други свои профили (или страници) в социалните мрежи

Разбира се, тук става въпрос за такива, които са с чисто професионална насоченост. Например страница на ваш проект, инициатива или бизнес във Facebook или Twitter. Важно е да имате възможно най-много контакти, които да ви последват на всички други места, на които сте активни. Това ще ви създаде по-добра мрежа, а и ще подобри цялостната видимост на вашите дейности.

  1. Регулярно преглеждайте автоматичните предложения за контакти на LinkedIn

Опцията “People You May Know” е един от основните начини да се свързвате с нови хора. Платформата работи върху алгоритъм, който ви предлага хора, с които имате нещо общо – не само други контакти, но и образование, сходни интереси и прочие. Този инструмент е изключително полезен за създаване на нови професионални връзки. За това не се двоумете дали да добавите някого – LinkedIn е създаден именно за това!

Преди всичко обаче е важно да бъдете постоянно активни! Колкото по-често показвате активност чрез някои от тези дейности – а и много други, които LinkedIn позволява – толкова по-добре за вас!

Свързани публикации