Как да работим с „токсични“ колеги?

Работата в офис е работа с колеги – всеки ден прекарваме с тези хора по 8-10 часа. Това обстоятелство налага да работим с тях, да комуникираме, да бъдем екип. И всичко щеше да е чудесно, ако хората бяха устроени по сходен начин. Но е факт, че те не са еднакви. Сред тях има по-умни, по-кадърни, по-мотивирани и по-злостни. Именно последният тип колеги, може да ни донесе много беди на главата.

„Сътрудничеството“ с неприятни или „токсични“ сътрудници е уморително и крайно непродуктивно занимание. Те не само ни развалят настроението и ни пречат на работата, но и постепенно нагнетяват нивата ни на стрес и са напълно в състояние да направят живота ни ад. Разбира се, това важи с още по-голяма сила за онези от тях, които са ни шефове.

Какви са възможностите за противодействие в подобни ситуации? Отговорите на този въпрос са различни, защото действително съществуват разнородни стратегии за борба (или помирение) с неприятни колеги. Важното е, обаче, да имаме ясна идея какво ще правим при такъв сценарий. Във видеото ще откриете четири техники за справяне с токсични колеги. Можете да си изберете онази, която най-точно подхожда на характера ви и ситуацията. Но каквото и да предпочетете, поне ще имате план за действие. Което, в крайна сметка, може би ще реши проблема ви.

Свързани публикации