Как да се облечете за интервю – 4 предложения, които не включват костюм

Дали сте решили да се изкачвате нагоре по кариерната стълба, или току що се каните да потърсите първата си работа, важно е да се отличите от множеството кандидати още на интервюто за работа. Покажете най-много от вашата персона, използвайки дрехите като инструмент. Стремете се дрехите, с които отивате на интервю, да носят определено послание. То  трябва да звучи така „Аз съм професионалист, имам  личен стил и съм перфектният кандидат. Трябва да ме наемете, трябваше да го направите още вчера!“

Но, все пак внимавайте, когато тръгнете на шопинг за дрехи, подходящи за интервю. Мозъкът ни има невероятната способност винаги да си избира по-лесните пътища. Ето защо най-вероятно ще бъдете запленени от първия прав панталон, който  ви се изпречи пред погледа. Не го купувайте! Това не е добра стратегия, защото и всички останали кандидати ще са станали жертва на същия мозъчен капан и в крайна сметка ще има група от „клонинги“. А на всяко интервю е важно да покажете най-доброто от себе си. Този път започнете с дрехите. Ето ги и нашите 4 предложения, от които да се възползвате:

Първата работа – решили сте, че работата в кафене или магазин вече не ви приляга и е време да си намерите „първата истинска работа“ в офис. За интервюто изберете комбинация от дрехи, която казва „Аз съм сериозен и съм професионалист, въпреки че все още съм на 23“.

2

Снимка: www.refinery29.com

Време за промяна – търсите си ново място и вече имате достатъчно опит. Работата, която искате е в корпоративна среда. Това означава, че не трябва да прекалявате с ексцентричността, но въпреки това е добре да покажете стил и индивидуалност. Изберете панталон в базисен цвят и комбинирайте с ярък топ. Запазете чантата семпла и внесете един различен елемент, както в случая е сакото без ръкави.

3

Снимка: www.refinery29.com

Креативен прочит – с този тоалет със сигурност не можете да се появите, ако кандидатствате за работа в банка или друга финансова институция. Но тази или подобна комбинация би била много подходяща, ако сте се насочили към професия в модния сектор или работата ви е свързана с изкуства.

4

Снимка: www.refinery29.com

За момичето със стил, което разбира от мода – този сет е на границата между строгото и свободата. Много подходящ е за асистенти и маркетолози например. Дрехите запазват класическата си форма, а различното идва от десена или кройката. Акцентът е върху обувките и чантата.

5

Снимка: www.refinery29.com

И най-важното – не забравяйте, че дрехите показват вашата индивидуалност. Използвайте ги разумно и се опитайте да извлечете максимална полза от тях 🙂

Публикации от серията