Как да се преборим с лятната застиналост?

Как да се преборим с лятната застиналост?

Отпускарският сезон е рай за някои браншове, но за други – същински скучен ад. Проектите са замразени, задачите намаляват, но часовете в офиса – не. Времето прекарано на работното място изведнъж започва да изглежда ужасно дълго. За много хора това е приятна глътка въздух, но за други това бездействие влияе страшно демотивиращо. Представяме ви няколко различни предложения, с които бихте могли да запълвате „мъртвите“ часове в офиса, да държите ума си „остър“, да усвоявате нови знания и да се чувствате добре – така, сякаш не губите времето си безцелно.

  1. Започнете онлайн курс на нова за вас тема

Ако не ви се занимава с нищо допълнително, свързано с текущата ви работа, то винаги можете да се захванете с нещо странично, което отдавна ви интересува. Може да е някое ваше хоби или пък нещо в професионална посока – изборът е ваш, важното е да ви е забавно и да ви провокира. Онлайн пространството е пълно с различни обучения, с които бихте могли да се занимавате спокойно в по-свободните си дни или часове.

  1. Подобрете уменията си

Ако предпочитате да останете верни на работата си, то нека така да бъде – отдайте се на подобряване на вашите експертни умения – нещо, за което сякаш никога не стига време в интензивната част от годината. Упражнявайте се на някоя програма, с която работите, открийте нови приложения, схематизирайте файловете си, подберете и почетете статии с полезни за вашата длъжност съвети и иновации. И тук вариантите са безброй. А след като имате времето и мотивацията, то давайте смело!

  1. Помислете за доброволстване

Някои доброволчески каузи не изискват задължително присъствие на терен – бихте могли да помогнете с различни неща дори и от дистанция. А да се захванете с някоя благородна и смислена кауза, към която да дадете своя принос, винаги действа изключително стимулиращо и приятно. А и не забравяйте, че това е добър начин да упражните текущите си умения (ако сте PR специалисти, например, помагате с комуникационната стратегия на подобна инициатива) или пък да развиете нови, за които до сега не сте имали поле за действие.

Лятото е скучен сезон за работа, само ако го оставите да бъде такъв. Ако имате нужната свобода и разпределите времето си правилно, ще ви се отворят достатъчно часове, за да свършите дневните си задачи, след което да се впуснете в нещо, което ви вълнува, провокира и най-важното – държи мозъка ви в активен режим!

Свързани публикации