Как да се свързваме успешно с хора в LinkedIn?

LinkedIn се превърна през последните години в неразделна част от профила на всеки сериозен бизнес човек. Дори и в България, където много от тенденциите идват със закъснение. Но общият темп на глобализация отново не ни подмина и днес вече е обяснимо, че е трудно да си представим добър кариерен успех, без подходящ и правилно изграден профил в професионалната социална мрежа LinkedIn.

Какво обаче превръща профила на един професионалист в значим източник на кариерни възможности? Разбира се, отговорът е интегрален – различни детайли имат значение, като едни са по-важни и неотложни, други, по-малко. При всички положения обаче профилът, който може да ни отвори най-много врати за професионална реализация, съдържа един важен елемент – много бизнес контакти. С колкото повече хора се познаваме в този сайт, толкова повече хора могат да ни открият и толкова повече потенциални кариерни оферти бихме получили. Иначе казано, ако сме популярни и познати в широк кръг от професионалисти, шансовете ни за добро кариерно развитие се умножават.

Как да се запознаваме с подходящите хора в LinkedIn и какъв подход да използваме споделя опитният рекрутър Ейми Бейтман. Съветите ѝ , както винаги, са уместни и много полезни.

Свързани публикации