Как да сме по-енергични и трудоспособни

Как да се справим с всички задачи за деня? Как да съчетаем работата с личния живот и все пак да ни остане време за пълноценен осемчасов сън? Как да ходим на спорт, като се появяваме в офиса рано сутринта и се прибираме капнали вечер вкъщи? Кога да намерим време за стратегическо мислене, като ни засипват 100 или 200 имейла всеки ден? Това са само част от въпросите, които задава в днешното видео Тони Шварц, президент и CEO на „The Energy Project”.

Отговорът е един – създайте си ритуали.

Според Тони Шварц чрез лични ритуали, прилагани в точно определено време всеки ден, хората могат успешно да автоматизират голяма част от задачите си и да улеснят в значителна степен работата си.

Шварц споделя, че има няколко ритуала, които са изиграли ключова роля в улесняването на собствения му живот. Например, той съветва всички да си лягат в определен час и да калкулират достатъчно време, за да получат своя поне осемчасов сън. Това е само един от неговите ритуали, които му гарантират достатъчни запаси от енергия за деня. А за всички е ясно, че недоспиването е централен враг на трудовата продуктивност в днешно време.

„The Energy Project” е иновативна компания, която „енергизира хората и трансформира компаниите”. Тя се занимава с обучения на фирмено ниво, в които помага на мениджъри и служители да постигнат максимална трудоспособност и високо ниво на енергичност в деловия и личен живот. Тони Шварц може да се похвали, че сред клиентите му са мултинационални гиганти като Google, Coca Cola, Sony, Ernst & Young и много други. Съветите му са особено ценени от далновидни ръководители, които желаят да работят в екипи от трудоспособни и енергични хора с време и желание както за работа, така и за личен живот.

Чуйте във видеото и останалите му съвети, които могат да ви помогнат в ежедневието.

Публикации от серията