Какви подвеждащи въпроси се задават на интервю за работа?

Често на интервю за работа рекрутърът задава въпроси, които звучат тривиално или просто, но по същество са подвеждащи. Всъщност именно това е целта на подобни питания – да заблудят кандидата, че са повърхностни или не особено важни, за да „свали гарда“ и да се разкрие чрез бърз и необмислен отговор.

Подобни хватки се използват от повечето рекрутъри и HR мениджъри и никога не бива да бъдат подценявани. В интервюто за работа важи правилото, че е най-лесно да се подхлъзнеш непоправимо на място, което не е хлъзгаво. Привидно. Именно затова важи и другото правило – никой интервюиран не бива да се отпуска твърде много, тъй като и най-невинно звучащият въпрос може да съдържа уловка.

Business Insider са разгледали тази проблематика в горното кратко видео. От него ще научите някои „правилни“ отговори на коварни въпроси, но по-важното е, че ще видите колко лесно е да бъдете заблудени с прост въпрос, който съдържа уловка. Това пък ще ви помогне да сте подготвени за следващите интервюта, както и да знаете, че вашите отговори никога не се възприемат еднопластово и директно. Те са източник и на допълнителна информация, която  интервюиращият иска да получи за вас като кандидат, човек и професионалист.

Свързани публикации