Какво правят успешните хора по време на обедната си почивка?

 

00YV2O0TYY

Често пъти предпочитаме да хапнем сами и набързо на бюрото пред екрана на компютъра, довършвайки преждевременно още една важна задачка. Или пък се чудим накъде да се завъртим и как да запълним оставащите минути свободно време, след като сме изгълтали набързо обяда си. Ето какво правят в почивките си някои личности, постигнали сериозен бизнес успех.

Упражняват се

Съоснователят на Twitter Евън Уилямс твърди, че физическите упражнения действат изключително положително върху мотивацията и ефективността ви. Отделете 10-20 минути за кратка тренировка. Няма нужда да бягате до съседния фитнес за да се качите на пътечката или да повдигате тежести. Научете няколко основни упражнения за разтягане или разгрявка например, които може да направите и около бюрото си. Скрийте някоя малка гиричка под него. Импровизирайте. Това ще ви тонизира и разбуди от работния унес.

Обядват с колеги и… конкуренти

Вместо да изядете сандвича си на бюрото в изолация (добре, де, и такива дни има), излезте с колегите си и хапнете заедно в близкия ресторант. Така ще се опознаете по-добре, ще създадете стабилни връзки и най-важното – може да откриете потенциал за бъдещи партньорства. Британският милионер Ричард Брансън дори отива по-далеч, казвайки че трябва да бъдете в контакт дори с бизнес съперниците си, давайки за пример прословутия му обяд със Сър Колин Маршъл, директор на British Airways. Всичко се случва и някои от най-значимите предложения или промени в живота ни идват от най-неочаквани места. Един обяд може да промени много.

Отдават се на кратък сън

Ариана Хъфингтън – съосновател и главен редактор на медийния гигант „Хъфингтън Поуст“ – е огромен поддръжник на бързите обедни дремки. В редакцията на изданието дори има стая за почивка, за която всеки служител може да се запише предварително за едночасов сън в удобно и чисто легло. И графиците винаги са пълни. Когато усещате, че умората си казва своето, излегнете се на дивана в офиса или влезте в колата си и подремнете там на спокойствие. Дори една такава кратка дрямка би ви повлияла изключително освежаващо и стимулиращо.

Стегнете маратонките, поканете колега на обяд или просто затворете очи и починете – добрите резултати са сигурни.

Свързани публикации