Самуил Георгиев: Още като стажант ме впечатли работната атмосфера тук

IT-1140x620

Самуил е сред най-младите членове на екип “Разработка на потребителски софтуер” в А1 и въпреки това вече е натрупал сериозен опит като програмист. Преди да постъпи на работа в компанията е бил тук на стаж и остава впечатлен от работната атмосфера. За смисъла от стажовете и най-добрите начини за младите хора да бъдат забелязани от бизнеса – прочетете в следващите редове: 

Кой аспект на създаването на софтуер те привлича най-много?

Създаването на софтуер e процес, изпълнен с много предизвикателства. За мен най-приятното от разработването е справянето с всяко едно от тях.

Преди да се присъединиш към екипа „Разработка на потребителски софтуер“ в А1 България, си печелил редица конкурси и хакатони. Смяташ ли, че това е начинът един млад професионалист да бъде забелязан от големите компании в бранша?

Да, определено. Такива събития са много добър начин да покажеш своите умения и да впечатлиш компаниите. Съветвам всеки, който има възможност, да посещава хакатони и конкурси, защото там ще се запознае с много интересни хора от бранша и ще натрупа много опит.

A1Самуил започва пътя си в програмирането като стажант в А1, а днес вече е част от екипа на компанията.

Бил си на стаж в А1 преди да започнеш постоянна работа в компанията. Кои са най-важните неща, които те привлякоха да работиш за развитието на потребителски софтуер за клиентите на телекома?

Още докато бях на стаж ме впечатли работната атмосфера в компанията, работата с млад и мотивиран екип, както и модерните технологии, които се използват за реализирането на проектите. Допълнително при избора ми да продължа на работа, повлия и възможността за гъвкаво работно време.

Кои са най-важните умения, които софтуерните специалисти трябва да притежават, за да се реализират на пазара на труда, според теб?

Според мен всеки софтуерен специалист, за да е успешен в работата си, трябва да има развито алгоритмично и постоянство при справянето с различни проблеми. Друго важно качество в бързо развиващия се свят на технологиите, е желанието за постоянно самоусъвършенстване и учене на нови неща.

Какъв съвет би дал на учениците, които сега правят първи стъпки в програмирането?

За да станеш добър в програмирането, трябва да си готов да жертваш много от свободното си време, да имаш много желание и да си сигурен, че това е областта, в която искаш да се развиваш.

Източник: А1 блог

Свързани публикации