Ключът към популярността в LinkedIn

StockSnap_2CI87DJPDZ

Искате да сте популярни в LinkedIn? Ето какво работи най-добре в най-голямата онлайн платформа за специалисти в света.

LinkedIn наскоро публикува списъка с „топ гласовете“ на 2016 г. и сподели какво е направило тези блогъри толкова успешни в рамките на платформата.

От LinkedIn отбелязват, че когато сравняват тези автори с всички пишещи в професионалната социална мрежа през 2016, „топ гласовете“ са получили средно 64 пъти повече коментари, 52 пъти повече харесвания и 24 пъти повече споделяния на своите статии. Тази тяхна активност е довела до 73 пъти повече прочитания, в сравнение със стандартните нива, както и до нарастване на броя на техните последователи.

„Всеки от нашите топ писатели генерира повече от 54 000 последователи годишно – почти 150 нови последователи на ден.“

На съвременния пазар валутата в обращение е съдържанието, коментира John Nemo, основател и изпълнителен директор, LinkedIn Riches.

Помнете, че всеки може да твърди, че е авторитет в онлайн пространството. Създаването на страхотно съдържание, което показва вашата експертиза и помага на другите да разрешат наболял проблем или да постигнат определена цел, е ключът към успеха в онлайн продажбите и маркетинга.

Следват няколко конкретни съвета, които според LinkedIn ще ви помогнат да създавате съдържание, което се отличава от останалото в мрежата.

Глобален обхват, конкретни теми

Хубавото на публикуването в LinkedIn е, че това е мястото, където вече са идеалните ви клиенти на световния пазар. Те търсят новини, онлайн обучения, ресурси, доставчици, служители и още.

С повече от 460 млн. членове по света темите и разговорите, с които специалистите искат да се ангажират, се разклоняват по интересни начини. В САЩ пишещите са склонни да се фокусират върху предприемачеството и иновациите. Във Франция икономиката и макроикономиката печелят най-много читатели. В Индия хората се интересуват от брандинг и реклама.

В целия свят работи една и съща формула за развиване на аудитория: последователност, дълбочина и автентично желание за създаване на разговори (не просто на съдържание).

Тайната на популярността в LinkedIn

Ако сте уцелили темата, написали сте добре текста си и сте го таргетирали към идеалната публика, тайната на популярността е във всичко друго, което правите, за да зададете правилното време, ангажираността и т.н.

60% от „топ гласовете“ са публикували поне веднъж на месец, казват от LinkedIn, а средната дължина на публикациите им е над 800 думи

John Nemo пише, че според неговия опит най-подходящото време за блог постове в LinkedIn е по средата на седмицата, в рамките на стандартното работно време.

Не само постът е от значение. Трябва да го промотирате, да се стремите да увеличите ангажираността на хората по темата, за да спечелите популярност.

Статистиката на LinkedIn сочи, че „топ гласовете“ са отговаряли на коментари под публикациите си 10 пъти по-често от останалите.

Колкото по-бързо реагирате на реакциите на читателите си, толкова по-добре. Освен това можете да използвате и останалите социални мрежи, както и имейла си, за да генерирате трафик на поста си.

John Nemo препоръчва използването на инструментите, които самият LinkedIn предоставя – например LinMailPro, който ви позволява да изпращате персонализирани лични съобщения до стотици от вашите LinkedIn връзки с линк към поста.

Ако съобщението ви е искрено, съдържанието е полезно на хората и не е свързано с покупка, няма да получите оплакване, промотирайки постовете си по този начин. Nemo предлага примерен модел на съобщенията:

„Здравей, (име),
Надявам се, че при теб всичко върви добре.
Току-що публикувах нов пост в LinkedIn и си помислих, че може да ти е интересно да го прочетеш. Озаглавен е „(заглавие)“.
Ето и линк към поста: (URL адрес). Надявам се да ти е полезен и да ми кажеш какво мислиш по темата.“

Ако искате наистина целият LinkedIn да разбере, можете да промотирате поста си в Twitter, като използвате таг @LinkedInEditors. Измислете умно и грабващо кратко послание.

Скорост + ангажимент = популярност

Когато трафикът на вашия пост е голям, това не остава незабелязано от LinkedIn. Колкото по-бързо съберете повече прочитания и реакции, толкова по-вероятно е самата социална мрежа за професионалисти да промотира поста ви преди останалите в платформата.

Свързани публикации