Най-често срещаните грешки в търсенето на работа през 2017

Кои са грешките, които ви отдалечават от желаната работа? Можете ли да направите нещо повече от обичайното, за да получите назначението, за което мечтаете?

В това кратко видео можете да разберете професионалното мнение на Roy Cohen по темата. Пред Wall Street Journal Cohen казва, че грешките на кандидатите за работа обикновено са свързани с незнание или с недостатъчно знание.

Как да избегнете най-често срещаните грешки в търсенето на работа през 2017?

Винаги преди интервю за работа е добре да проучите подробностите за фирмата, в която сте поканени. Постарайте се да научите повече и за хората, които ще ви интервюират, за да можете да извлечете максимума от тази комуникация.

Добре е да свържете директно нуждите на фирмата, в която кандидатствате, с уменията и опита, с които разполагате. Как ще добавите стойност към организацията? Заявете ясно какво можете да направите, какво предлагате на потенциалния си работодател.

Бъдете готови да отговаряте на неудобни въпроси. Подгответе се предварително, за да не блокирате по време на интервюто. Ако е очевидно, че сте направили грешка или че има пауза в професионалното ви развитие, обяснете защо се е стигнало дотам, но в никакъв случай не позволявайте да си проличи, че неудобните въпроси ви смущават.

Слушайте внимателно човека отсреща, не прекъсвайте събеседниците си, не се фокусирайте само върху своите изказвания и върху стремежа си да се представите възможно най-добре.

Бъдете искрени, бъдете естествени. Дори да сте се постарали да се подготвите, не си позволявайте отговорите ви да звучат заучени като стихотворение.

Чуйте какво още препоръчва Cohen, за да избегнете най-често срещаните грешки на кандидатите за работа.

Свързани публикации