Още 7 безплатни курса по онлайн маркетинг

Още 7 безплатни курса по онлайн маркетинг

Преди празниците мечтаем и си обещаваме подвизи, но винаги от началото на новата година. Преди празниците купуваме куп вещи за близки и приятели, за да им донесем радост на Коледа. Как да сбъднем обещанията си и какъв е най-хубавият подарък, който можем да направим на самите себе си, но не можем да пипнем с ръка?

Според нас този дар е научаването на нещо ново, нещо полезно, овладяването на умение, което ще ви направи по-ценени като специалисти. Днес едно такова умение е познаването на механизмите на действие на онлайн маркетинга. Отделете само няколко часа през почивните дни и достигнете до тази цел напълно безплатно, докато седите удобно вкъщи. Вижте и другите ни предложения за безплатни курсове по онлайн маркетинг.

Онлайн реклама – Open2Study

Искате ли да разберете повече за големите дигитални платформи, за търсенето в интернет, включително в социалните мрежи, за това как се образува цената на онлайн рекламата? Ако е така, този курс е точно за вас. Пригответе се да научите как да поставяте реалистични и измерими цели пред кампаниите си, да разпознавате стъпките в планирането им и да разбирате цялостния процес на продажба на програма за онлайн реклама.

Продължителност: 16 часа/33 урока

Google Analytics – Alison

Един от водещите инструменти за анализиране на уеб трафика, Google Analytics, е свръхполезен, независимо дали поддържате официалния сайт на международна компания, или малкия си личен блог. В края на курса ще можете да разберете дали платените ви ключови думи работят, да определите ключови думи, които генерират посещения с по-висока стойност, и да идентифицирате проблемите в кампаниите си.

Продължителност: 2 часа/1 урок

Социални медии 101 – Social Media Quickstarter

Този онлайн наръчник ще ви помогне да изградите присъствието си в социалните мрежи – от Facebook, Twitter и LinkedIn до Instagram, Pinterest и Google+.

Продължителност: 1.5 часа/1 урок

SEO за начинаещи – Udemy

Чували сте за SEO – оптимизация на търсещите машини/търсачките, но така и не разбрахте как точно да я използвате? Значи сте на правилното място. Благодарение на този курс ще научите кои са трите стълба на мощната SEO, т.е. ще научите как да излезете на върха на резултатите при търсене.

Продължителност: 1 час/15 урока

Електронен бизнес – Alison

Този курс ще помогне на всички собственици на бизнес да повишат своите познания за това какво е онлайн маркетинг и как се прилага една успешна маркетингова стратегия в онлайн пространството. Конкретните умения, с които ще се сдобиете, включват използването на AdSense и AdWords, анализиране на показателите за приходи, отчетите за потребители и данните от Google Analytics.

Продължителност: 10 часа/15 урока

Имейл маркетинг за начинаещи – Skillshare

В този курс ще научите как да създадете стратегия за имейл маркетинг, с която да постигнете бизнес целите си. Независимо дали сте собственик на дребен бизнес, фрийлансър или част от стартъп екип, ще видите положителните резултати от подобно ценно знание.

Продължителност: 1.5 часа/14 урока

Как да си намерите работа, използвайки социалните мрежи – The Muse

The Muse и Mashable си партнират, за да създадат този онлайн курс, който ще ви научи как да интегрирате социалните мрежи в стратегията си за намиране на мечтаната работа. Ще създадете и развиете свой собствен персонален бранд, ще изградите мрежа от контакти с точните хора, но и ще откриете много онлайн предложения, които ще се превърнат в кариерни възможности в реалния живот.

Продължителност: 5 урока

Публикации от серията