От новаци до лидери: 5 онлайн курса за подобряване на уменията за общуване

1

Харизматичните личности не просто се раждат с умения за общуване. Меките умения всъщност се учат, те могат да бъдат придобити и развити. При това е възможно да се заемете със задачата онлайн. Социалните способности са необходими на много специалисти в процеса на работа. Често от тях зависи професионалният им успех. Ако искате да подобрите своите умения за общуване, опитайте някои от техниките в предложените онлайн курсове – част от тях са безплатни, други са платени, а трети имат безплатен пробен период.

  1. 10 меки умения, от които се нуждаете, за да бъдете успешни

Меките умения са всичко – от общите умения за общуване, през самочувствието, до емоционалната интелигентност. Те са едни от най-важните умения, които трябва да притежавате, за да се развивате в работата си и да израствате в кариерата. Този курс покрива десетте най-важни умения и как да започнете да подобрявате всяко от тях още днес.

Продължителност: 1 час/30 лекции

  1. Коучинг умения за мениджъри

Независимо дали сте мениджър, изпълнителен директор или служител, разбирането на процесите на ефективно управление и мотивиране на хората  е страхотно умение, което можете да придобиете. В този курс ще разберете как да създавате ясни очаквания и как да оценявате чуждото представяне. Освен това ще научите най-добрите стратегии за провеждането на важни разговори с екипа. Завършете един курс, за да получите основни знания, или всички – за да станете сертифициран експерт в областта.

Продължителност: 5 курса

  1. Изграждане на здрави връзки чрез емоционална интелигентност

Искате да изградите здравословна връзка с колегите си, с шефа си, с всички, с които общувате? Емоционалната интелигентност води до емпатия, доверие и свързаност с другите хора, т.е. ще ви помогне да постигне целта си. Ще научите как вербалните и невербалните знаци, които давате на околните, могат да бъдат подвеждащи. Как да преодолеете конфликтите и да изградите продуктивни взаимоотношения – в офиса и извън него.

Продължителност: 2 часа/45 лекции

  1. Лидерство и емоционална интелигентност

Част от това да бъдете лидер е да сте наясно с емоциите на хората около себе си. За да ви помогне да правите това по-ефективно, този курс ще ви научи как да работите по-добре с останалите и да започнете да практикувате самоконтрол, устойчивост и съпричастност всеки ден.

Продължителност: 1 час и 46 минути/5 лекции

  1. Развиване на умения за междуличностна комуникация на работното място

Ако търсите бърз преглед на това как да комуникирате по-добре на работното място, започнете този кратък курс (всеки урок е само 8 минути). Ще научите повече за подходящия бизнес етикет, за разрешаването на конфликти и за това как да общувате с останалите хора на различните нива в професионалната йерархия.

Продължителност: приблизително 88 минути/11 урока

Публикации от серията