Оцеляване при отвратителен шеф – стратегически съвети

Работещият човек често е поставен пред една мъчителна задача, която няма нищо общо с длъжностната му характеристика и причината да ходи на работа – да оцелее (и остане със здрав разсъдък), работейки с отвратителен шеф. Изпиталите го могат да потвърдят, че това отнема повече време и енергия, отколкото би ни се искало.

Непрофесионализмът е тежка диагноза, дори когато става дума за колеги, а се превръща в истинско изпитание, ако сме принудени да го понасяме от страна на началниците ни. Но непрофесионализмът е само половината от проблема. Другата половина е, че дори началникът ни да е професионалист, това не е гаранция, че може да общува адекватно с подчинените си. Някои от най-добрите експерти на света са непоносими личности с нетърпимо поведение. И ако сме извадили лошия късмет да работим с тях, ежедневието ни може да се превърне в кошмарно изпитание.

И така, какво може да се направи в подобни случаи и как следва да подходим, за да оцелеем и просперираме в компанията? Чуйте няколко разумни съвета и помислете как да ги интегрирате в личната си практика, ако сте жертва на лош шеф.

Свързани публикации