Професиите с най-добри перспективи

учене

Някои професии умират, други се появяват, а трети се разрастват с фантастични темпове. Изключително важно е тези статистики да бъдат известни – подобни данни са от полза за всеки човек, който се стреми да планира разумно кариерата си. Поднесените по-долу данни са почерпени от Бюрото за трудова статистика към Департамента по заетостта на САЩ. Те обаче имат стойност и по нашите географски ширини по две причини. Първата е, че тенденциите от САЩ твърде често се пренасят и към Европа, а втората, че мнозина българи ще се реализират именно на американския трудов пазар. И така, нека разберем, кои са четирите най-бързо развиващи се професии (според броя на заетите в тях).

Психология

Психологията е абсолютен първенец. Счита се, че нуждата от организационни психолози в САЩ поне ще се удвои в идните 7 години. При средна годишна заплата от $83500, не е учудващо, че привлекателността на тази професия разцъфтява. За щастие, има достатъчно много предложения за безплатни онлайн курсове, с чиято помощ да агрегирате базисно познание по темата.Например, този.

Домашни здравни помощници (болногледачи)

С постепенното застаряване на населението в развитите държави, нуждата от болногледачи се увеличава видимо. Очаква се между 2012 г. и 2022 г. броят на позициите за болногледачи да се удвои. Средната заплата не е особено висока – $20000 годишно – но възможността да изберете кариера, която се котира добре на пазара, не е за пренебрегване.

Специалисти по изолации

В десетилетието между 2012 г. и 2022 г. се очаква броят на позициите за такива специалисти да скочи с цели 47%. Средната годишна заплата за професията е $39170, а работата не предполага особено продължително събиране на ноу-хау. Един предварителен курс по темата можете да откриете тук.

Преводачи

Нуждата от преводачи винаги е била сериозна, но с ускоряващите се темпове на интернационализация на демографския състав на САЩ, броят на квалифицираните преводачи ще расте, твърди статистиката. Средният годишен приход на тези специалисти в Щатите е $45430, което предполага, че времето да изкарате някой езиков курс, е повече от подходящо. Ако желаете, можете да се запознаете с различните езикови онлайн курсове на ALISON – глобален лидер в сферата на електронното онлайн образование.

Свързани публикации