Променете 4 малки детайла в своето CV, за да спечелите вниманието на рекрутърите

Променете 4 малки детайла в своето CV, за да спечелите вниманието на рекрутърите

Когато кандидатствате за работа, първото препятствие е да бъдете забелязани, за да не поеме и вашето CV по пътя към кошчето. За тази цел е необходимо често да сверявате часовника си, да се информирате за промените в изискванията и за актуалните правила за създаване и оформяне на този важен документ – билет за желаната от вас позиция.

Към днешна дата това включва да дадете да се разбере, че сте запознати със специфичния технически инструментариум, който ви се налага да използвате в сферата, в която работите. Вече просто е недостатъчно да имате стандартните основа, обучение и умения. Рекрутърите търсят повече.

Как да „намигнете“ на онези, които предстои да вземат решението за вашето бъдеще? Опитайте тези 4 хитрини, които няма да ви затруднят.

  1. Използвайте хиперлинкове

Знаете колко е важно да имате силно уеб присъствие на съвременния пазар на труда. Вашият онлайн образ е запознаването с вас на компаниите, в които кандидатствате, или нещо като дигитално ръкостискане. Този образ ви дава възможност да покажете, че сте най-добрите още преди интервюто. Създайте това доверие в себе си.

Можете да го направите само в една стъпка – използвайте хиперлинкове в дигиталната версия на CV-то си. Така ще осигурите на читателите лесен достъп до личния си уеб сайт, до портфолиото си или до профилите в социалните мрежи, изброени в информацията за контакт. Спестете време на рекрутърите и не ги карайте да копират и поставят URL адресите в браузъра си. При стотици кандидати е изнервящо и отнема много време. Колкото по-малко кликове, толкова по-добре. С хиперлинкове увеличавате шансовете специалистите по подбор на персонал наистина да използват посочените връзки и да се запознаят с пълната информация за вас.

  1. Отървете се от старомодния си имейл адрес

Няма съмнение, че вашият имейл адрес и домейнът правят силно впечатление. Без значение дали е правилно или не, но на домейни като AOL, Yahoo и Hotmail вече се гледа с предразсъдък – сякаш техните потребители са откъснати от технологиите. Направете си акаунт в Gmail или обмислете възможността да използвате собствен домейн.

Ако имейлът ви е подходящ, помислете за други начини на свързване с вас – като страница за контакт. Направете си сайт – в базисен вид няма да ви отнеме повече от час.

  1. Избройте технически умения, съответстващи на позицията, за която кандидатствате

Отделете на техническите си умения самостоятелен раздел в CV-то. Истинският трик тук е да покажете, че познавате типовете средства за комуникация и съвместна работа, които се използват в компанията, от която искате да станете част. Обявата за работа трябва да бъде първият ви източник на информация. Направете и допълнително проучване. Не се страхувайте да смесвате различни типове технически умения в тази секция.

  1. Опишете техническия си опит от всякакво естество

Не мислете, че опитът ви се подразбира само от имената на фирмите, в които сте работили, или че ще можете да го демонстрирате на по-късен етап. Опишете го подробно в CV-то си.

Тези промени във вашето CV ще ви направят да изглеждате по-достъпни, ефективни и технически грамотни. А това е още една стъпка нагоре към мечтаната кариера.

Свързани публикации