Работа от вкъщи „срещу“ работа в офиса: разликите

Ако светът беше черно-бял, вероятно щяхме да си отговаряме по-лесно на важните въпроси и на предизвикателствата пред нас. Но светът е пъстър и най-доброто за едни е най-големият кошмар за други. Така стоят нещата и в професионален план.

Всяка работа има предимства и недостатъци. Ако първите накланят везните в своя полза, нивото на удовлетвореност от работата е по-високо. Но ако виждате предимно лошите страни, замислете се как да направите така, че да харесвате повече онова, с което се занимавате, и дали не е време за промяна.

Работата в офис с нормирано работно време е много по-различна от дистанционната работа, която ви позволява да се трудите от дома си или от различни места по света. Разликите обаче не дават еднозначен отговор кой вид заетост е по-подходящ за вас.

Работата вкъщи означава по-късно ставане сутрин, спестяване на време от пътуване до офиса, тишина, осигуряваща така необходимата на ума концентрация, максимално практично използване на технологиите, провеждане на неформални срещи и не особено формални интервюта за работа, гъвкав график и пълноценен личен живот.

Работата от офиса означава по-близки отношения с членовете на екипа, присъствие на фирмени партита, обяд с колегите навън, гарантирана заплата всеки месец, истинска почивка по време на отпуска, а не непрестанна работа, дори на плажа, болнични дни, които зависят от здравословното ви състояние, а не от крайните срокове.

Във видеото ще видите как по симпатичен начин са пресъздадени особеностите на работата от вкъщи и работата в офиса. Някои от тях ще ви разсмеят, други ще ви накарат да се замислите, а защо не и да направите своя избор.

Свързани публикации