Романтични отношения на работното място

Една трета от работодателите във Великобритания са забранили връзките между мениджъри и подчинени, показва ново проучване на XpertHR. Точно около Свети Валентин допитванията сочат също, че самите служители споделят крайно неромантични възгледи за връзките на работното място. Допълнително е установено, че един на всеки шест британски работодатели е забранил и връзките между служители и клиенти, а един от седем е наложил забрана и върху романтичните отношения между колеги от един и същи екип.

Въпреки всичко посочено, проучването на XpertHR установява също, че две трети от компаниите нямат категорична политика по отношение на връзките в офиса. Тези фирми обикновено „покриват” темата с по-общи правила за фирмената политика и етиката на работното място. В някои компании пък се настоява при създаването на нова връзка в компанията да бъдат уведомени преките ръководители или HR мениджърите. Що се отнася до самите служители, то част от тях нямат възражения, ако колегите им се обвържат помежду си, макар и често да ги следят за „проблемно поведение”.

Видеото, което можете да видите тук, дава някои полезни съвети, по отношение на връзките в офиса. В тях има много истина.

*За по-лесно разбиране на английската реч във видеото, опитайте с бутона за автоматични субтитри CC в помощната лента на видеото, има и допълнителна опция за превод на български език. 

Свързани публикации