Съвети за организацията на идеалното корпоративно коледно парти

Коледа е най-чаканият празник в годината и най-подходящият момент да засвидетелстваме любов и уважение към близките си. Това важи и за бизнес партньорите ни, на които е редно да поднесем коледни подаръци и картички, с които да им благодарим за успешните ни съвместни отношения през годината. В навечерието на Бъдни вечер се срещнахме със Зорница Дончева, директор на NewBiz Club Варна. Тя ни посрещна в дома си, където вече се усещаше коледната атмосфера, пресъздадена от украсената елха и запалената камина, в която пукаха горящите дръвца. От видеото ще разберете как да зарадвате клиентите си по случай празниците и как да организирате незабравимо коледно парти.

Подаряването на коледни картички на нашите бизнес партньори преди празниците е част от бизнес етикета, както и ритуал, съпътстващ живота на всяка фирма. По този начин ние засвидетелстваме нашето уважение към клиентите си, показваме им колко важни са те за нас и им благодарим за успешните ни взаимоотношения през годината. Това е много важен жест, чрез който показваме нашето отношение към тях, а и изразяваваме самите себе си като личности. Затова картичката трябва да е преди всичко оригинална – може да е ръчна изработка например. Добре би било да е обвързана с някаква кауза, примерно да е изработена от деца, лишени от родителска грижа или просто средствата от продажбата на картичките да отиват за тях. Хартията може да е рециклирана, като това ще показва загрижеността ви към околната среда. Ако не се спрете на нито един от тези варианти изберете гланцирана картичка от луксозна хартия, за да не изглеждате евтини и безвкусни в очите на партньорите си. Трябва да сте запознати с тяхното вероизповедание, за да не се окаже, че не празнуват Коледа. В случай, че не сте сигурни, е достатъчно просто да ги поздравите с „Весели празници.”

Коледното фирмено парти е вид тийм билдинг, чрез който ще зарадвате своите служители и ще им благодарите за старанието и постигнатите през годината резултати. Можете да го организирате според заделения бюджет на различни места – в ресторант, в караоке бар, в клуб или в офиса. Всякакви идеи са добре дошли – игри, викторини, томбула с награди, раздаване на грамоти тип „Най-работлив колега”, „Шеф номер 1” и т.н. Коледните песни, празничната украса и разбира се изобилната трапеза са важен еленент за празничния дух. Погрижете се и някой да прави снимки, които ще останат ценен спомен за всички от колектива, а може и да се погрижите някой да е дядо Коледа, който да се появи изненадващо и да раздаде подаръци на всички. Погрижите ли се за основните елементи, коледният дух и настроение ще свършат останалото. Весели празници и спорна нова година!

Автор на видеото: Мария Стойчева

Мария Стойчева следва магистратура ”Маркетинг” в УНСС, а преди това е завършила ”Международни икономически отношения” в ИУ-Варна. Работи в ”Българска издателска компания” като специалист ”маркетинг и реклама” и автор статии за списание ”Инфо Офис”. Интересува се от журналистика, реклама в онлайн и печатните медии, изработване на маркетингови стратегии и концепции за въвеждането на нов продукт на пазара и др.

Публикацията е част от конкурса на JobTiger.tv за сътрудници в рубриките „Новини”, „Събития”, „Професионалист” и „Предприемач”.

Публикации от серията