Щастие и успех едновременно? Опитайте това!

StockSnap_52ERBYE2LZ

Чувствате ли се така, сякаш понякога се трудите часове наред, а впоследствие не виждате конкретни резултати? Това е проблем за много хора: работата за минимални резултати и представата, че постигането на целите би ни донесло щастието, което чакаме.

За жалост, рядко става точно така, коментират от Inc.com.

Според Emma Seppala –  научен директор на Центъра за обучение и изследвания на състраданието и алтруизма в Stanford University, не е задължително този подход, ориентиран към целите, да ви направи по-щастлив или успешен. Всъщност стотици изследвания в областта на невронауката и психологията показват, че е вярно точно обратното.

Това, което е от най-голямо значение, е първо да намерите щастието, а не да чакате причините за него.

Според Emma Seppala съществуват 7 могъщи стратегии за увеличаване на щастието и за приветстване на успеха, който ще дойде в резултат на това.

  1. Управлявайте енергията си

Всички прегряваме толкова лесно в забързания свят на технологии и постоянна свързаност. Недейте да влагате цялата си енергия в един-единствен проект в рамките на кратък срок от време. Умът, тялото и дъхът ви ще „прегорят“, преди да сте го довели до успешен край.

  1. Научете се да не правите нищо

Дайте си време между цялото тичане по задачи, за да чуете собствените си мисли. Да си дадете свобода да направите преоценка на желанията си и защо правите онова, което правите, ви позволява да си осигурите нови възможности. Освен това позволява да се чувствате добре от постигнатото до момента.

  1. Намерете устойчивост в себе си

Устойчивостта е способността да се изправите, след като сте паднали. Помнете, че единственият начин някой наистина да се провали е изобщо да не опита. Не се напрягайте заради неуспехите. И тялото, и умът ви ще са ви благодарни.

  1. Живейте за мига

Бъдете съзнателни по отношение на всички свои действия и се фокусирайте върху случващото се тук и сега, а не в някакъв мъгляв бъдещ момент, който може никога да не дойде. Може би в началото ще изпитвате трудности, но с времето ще стане по-лесно да се фокусирате върху настоящето.

  1. Показвайте съчувствие към другите

Показвайте на останалите колко значат за вас. Демонстрирайте загриженост и това, че оценявате присъствието им в своя живот. Добротата ви ще бъде оценена и връзките ви със семейство, приятели и колеги ще бъдат по-здрави.

  1. Излезте от зоната на комфорта

Натискът, който сами си оказваме, е единственият начин да постигнем нещо, така че не се задържайте в положение, в което се чувствате твърде удобно. Прекрачете границите. Проверете колко далеч биха ви отвели любопитството и волята ви.

  1. Бъдете добри към себе си

Преди всичко е важно да се грижите за себе си. Напомняйте си колко сте постигнали, колко са важни постиженията ви, както и че пътят към крайните цели не е без значение. Това определено ще ви направи по-щастливи, а оттам и по-успешни.

Свързани публикации