Уволниха ме – какво да правя?

За нещастие, повечето хора си задават горния въпрос, когато е вече малко късно. Така е – винаги е възможно внезапно да останем без работа и без посока. Но е много полезно да помислим за тази възможност сега, а не когато неприятното събитие се е състояло.

Може и да смятате, че не е твърде вероятно да останете без работа, но нищо не пречи да се подготвите своевременно. Нужно е да го сторите, тъй като повечето „прясно уволнени“ изпадат в паника и респективно, започват да правят серия от непрепоръчителни действия или да го кажем честно – глупости. Например, твърде неприятно е да изпаднете в паника, да се разревете и да се обадите на всичките си познати, които са на мениджърски позиции, търсейки нова работа. Това просто не се прави така.

В горното видео ще чуете 10 препоръки, които да ви помогнат да преодолеете този кризисен момент. Съветите са разумни, добре подбрани и е много вероятно да ви помогнат. Полезно е да се запознаете с тях сега, а не когато се случи бедата. И ще бъде добре, ако запомните поне първия съвет, на този етап – не се паникьосвайте и не правете необмислени неща. Но можете и сами да се убедите, че останалите 9 насоки също ще ви свършат работа – поне в една или друга степен. Затова, подгответе се навреме, за да избегнете възможните катастрофални сценарии.

Свързани публикации