Жената, която знае как да сбъдне мечтата си

Искате да работите в една конкретна компания? Много, много, много искате? А постарали ли сте се това да се случи? Постарали ли сте се наистина много? Може и да не ви се вярва, но в доста случаи се налага да „надскочите сянката си“, за да постигнете успех.

Нина Муфле

Нина Муфле

Именно подобен тип отношение към кариерата си има Нина Муфле – млада жена от Близкия изток, живееща от година в Сан Франциско. Нина има една мечта и тя е да работи за нашумялата в последните години компания Airbnb, пише Business Insider. (Airbnb е международен сайт, който дава възможност на хората по целия свят да предлагат и наемат евтино жилища за „хотелски“ тип престой.)

Нина е пробвала по различни официални канали да кандидатства за позиция в компанията, но не е постигнала желания резултат. Вместо това да я демотивира, тя отделила време да помисли, дали е направила наистина всичко, което може, за да впечатли мениджърите на сайта. И стигнала до извода, че не е. Затова пристъпила към действие и създала такава кандидатура, която светкавично привлякла вниманието на ръководството и дори я направила популярна в интернет.

Каква е тайната на успеха в случая? Интересното е, че Нина Муфле не е акцентирала изобщо на компетенциите или предишния си опит. Нещо, което рекрутърите спокойно могат да научат от профила й в LinkedIn. Вместо това, тя направила задълбочено проучване и създала отлично визуализирана графика (с помощта на приятел дизайнер), в която демонстрирала какво знае за този тип бизнес, как може да допринесе за развитието на Airbnb и в каква посока е разумно да се развива компанията.

Можете сами да разгледате кандидатурата на младата жена в специално създадения от нея сайт. На нея цялото занимание ѝ е отнело около седмица внимателно и сериозно проучване, плюс изработка. Резултатът е впечатляващ и тутакси е заинтригувал изпълнителния директор на компанията. В близките дни на Нина ѝ предстои формално интервю в Airbnb, където едва ли ще получи отказ, след положените усилия.

Nina

Източник: http://www.nina4airbnb.com/

Свързани публикации