Знаците, които ви показват, че сте близо до успеха

pexels-photo

Когато започвате нов бизнес проект, често се чудите кога ще дойде успехът и дали в цялата лудница ще съумеете да го уловите, да разберете за него, да му се зарадвате. По-голямата уловка е, че успехът не се изразява единствено чрез по-голяма финансова възвръщаемост. Често има индикатори, които идват много преди материалните изгоди, и ви показват че сте на прав път. Кои са те?

Хейтъри

Успехът поражда завист. Колкото по-методично се приближавате до заветната цел, колкото по-уверени ставате, толкова повече останалите, които не се радват на такова развитие, започват да реагират. Нещо повече – успехът променя и тук нямаме предвид лошия начин. Напротив – разрастването на бизненса ни прави по-усърдни, по-съсредоточени, създава по-добър себеконтрол у нас и още куп други положителни качества. Това също вбесява тези, у които те липсват.

Оферти

Колкото повече се изкачвате към върха, толкова повече хора ще съзират във вас потенциал. В очите на другите започвате да придобивате образ на мъдри и предприемчиви. Ще забележат, че имате добър нюх. Така, постепенно все повече ще се обръщат към вас както за съвети, така и с предложения. Защото всяко човешко същество се стреми да се изкачи до следващото ниво. А тези, които вече са го направили, са полезни източници както на опит, така и на помощ. Така че дръжте очите си отворени за рязко нарастване на оферти към вас – това е важна червена лампичка.

Партньори

Усещате, че все повече хора се навъртат около вас с вече споменатите горе оферти? Има по-голям интерес към това което правите, към бъдещото ви развитие. Нерядко сте участници в разговори за настоящи и потенциални партньорства. Нещо повече – самата ви работа вече зависи от по-сериозен и голям екип и външни сътрудници. Поръчките или контактите ви се удвояват. Това несъмнено е нещо, за което трябва да следите, защото е сигурен знак, че се приближавате към важен за вашата кариера успех.

Свързани публикации