14 500 младежи посетиха „Национални дни на кариерата – Добра кариера, добър живот“ до момента

Засилен интерес от страна на студентите се наблюдава по време на най-мащабния кариерен форум в България тази година. Близо с 2 400 души, в сравнение с 2014 г., са се увеличили посетителите на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ за първите 4 града на провеждане.

Тази година форумът в София стартира на 10 и 11 март, като близо 7500 младежи, търсещи кариерен старт, посетиха събитието. До момента „Национални дни на кариерата“ се проведе във Варна (16 март), Велико Търново (18 март) и Русе (23 март). В тези градове, фирмите-изложители имаха възможност да се срещнат с почти 7000 студенти. Освен да разговарят лично с представители на водещи компании, по време на кариерния форум студентите получиха възможност да присъстват и на серия от практически работилници, имащи за цел да помогнат на тяхното кариерно ориентиране.

national career daysОсновната цел на „Национални дни на кариерата” е студентите и младите специалисти да открият възможности за професионална реализация, а работодателите да се срещнат със своите потенциални стажанти и служители. Приоритет на форума е популяризирането на летните стажове за студенти, като алтернативна форма на обучение и подготовка за бъдеща професионална реализация. Макар възможностите за стажуване често да се пренебрегват от младите хора, те предлагат ценен опит и умения, които са най-важният ресурс, с който човек трябва да разполага, когато си търси постоянна работа.

national career days 2015През годините „Национални дни на кариерата“ се е превърнало в най-голямото и авторитетно събитие от вида си в България. За много хора, именно това е мястото, където са стартирали кариерата си. От 2001 г. насам, близо 32 000 младежи (един на всеки шест ) посетили форума са започнали работа.

Кариерният форум продължава своята обиколка в още три университетски града – Свищов (25 март), Пловдив (30 март) и Бургас (1 април). Ако търсите работа или стаж, кариерният форум е идеалното място да ги намерите!

„Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” се организира от JobTiger – HR компания и кариерен сайт. Генерален спонсор за 12-та поредна година е Нестле България – най-голямата компания за храни и напитки в България. За повече информация: http://national.careerdays.bg/

Публикации от серията