5 съвета как да намериш мечтаната работа на „Виртуални дни на кариерата” 2020

girl_laptop

На 16 юни от 11 до 17 ч. ще се проведат седмите „Виртуални дни на кариерата“. Събитието дава възможност – само срещу безплатна регистрация – всеки търсещ нова работа да разговаря онлайн с представители на предпочитани от него компании от цялата страна и опериращи в различни отрасли.

Вижте съветите на организационния екип на „Виртуални дни на кариерата“ и се регистрирайте безплатно тук.

#1

Задължително започнете с поздрав и попитайте как се чувства човека отсреща. Но не изпадайте в дълги т.нар. small talks – бъдете учтиви, но имайте предвид, че времето ви с представителя на дадената компания е ограничено.

#2

Преди 16 юни обновете биографията си и я качете на платформата на Brazen. Така няма да губите от ценните си 10 минути чат със специалистите по подбор, за да обяснявате детайлно какъв опит имате. Бъдете готови да отговаряте най-вече на въпроси по представеното CV в първите 2-3 минути.

Също така, вижте предварително компаниите участници и се запознайте с тях, за да можете в деня да знаете точно към кои представители да се насочите усилията си.

#3

Ако имате колебания как да създадете грабващо CV, непременно вижте тази статия, в която нашите специалисти споделят най-добрите практики за описване на умения и качества в професионална автобиография.

#4

Чат-интервютата на „Виртуални дни на кариерата“ са с ограничено време, но това не означава, че само трябва да отговаряте на въпросите от страна на HR специалистите. Вие също имате думата и е добре да си подготвите предварително 2-3 въпроса, които ви вълнуват най-много за компанията или за конкретната позиция.

#5

Знаете ли, че всеки от представителите на компаниите изложители на „Виртуални дни на кариерата“ ще се срещне средно със 100 кандидата само за 6 часа! Оставете добро впечатление у тях като не пропуснете да сте вежливи и когато приключвате чат-интервюто си! Пожелайте хубав остатък от деня и покажете, че сте готови да продължите разговора си и след форума.

Приложете тези съвети сега, като завършите своята безплатна регистрация за „Виртуални дни на кариерата 2020“.

Свързани публикации